אודות הנדסה והוועדה המקומית לתכנון ולבנייה

ההנדסה והוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עוסקות בתכנון וביצוע בתחומי הבנייה והפיתוח, תוך מימוש חזון ומטרות העירייה, כפי שנקבעים על ידי ראש העירייה והנהלת העירייה.

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה אור יהודה-אזור

הוועדה המקומית לתכנון ולבניה אור יהודה-אזור, הינה ועדה מרחבית, המהווה גוף סטטוטורי נפרד מהעירייה ופועלת מכוח סעיף 19 לחוק התכנון והבנייה התשכ"ה 1965.

מרחב התכנון כולל את עיריית אור יהודה והמועצה המקומית אזור.

רמת פנקס, אשר צורפה מוניציפאלית לעיריית אור יהודה, לא צורפה עדיין למרחב התכנון של הוועדה המקומית.

הוועדה המקומית מספקת שירותי תכנון, פקוח, ייעוץ, הכוונה ובקרה מקצועיים בתחומי הפיתוח והבנייה במרחב.

הוועדה המקומית עוסקת ומספקת שירותים בנושאים של תכנון עיר, רישוי בנייה, פיקוח על הבנייה, היטלי השבחה.

הנדסה

הנדסה הנה הזרוע המבצעת של העירייה בכל הקשור לתכנון והקמת מבני ציבור, גנים ציבוריים, תשתיות עירוניות ופרוייקטים ציבוריים נוספים בעיר, אחזקה שוטפת של מבני חינוך, ניהול נכסי העירייה וכדומה.

הנדסה והוועדה המקומית לתכנון ולבנייה - מידע נוסף