דלג על בר ימין

הקתדרה העממית
חוגים ופעילויות לכל המשפחה

תחומי פעילות

אגף הביטחון אחראי לריכוז הנושאים בעירייה הקשורים למצבי חירום הן בזמן רגיעה והן בשעת חירום. נושאים אלו מונים - פיגוע המוני, מגה פיגוע, אסון טבע, התמוטטות בניין, רעידת אדמה, פגיעה מחומרים מסוכנים, אירוע מלחמתי באחת הגזרות במדינה, מלחמה כוללת, קליטת אוכלוסייה מפונה מחוץ לעיר ובתוך העיר, טיפול במקלטים ציבוריים, הפעלת מרכז הפעלה וחפ"ק (חדר פיקוד קדמי) עירוני.

אגף הביטחון מקיים קשר בנושאים אלו עם פיקוד העורף, משרד הפנים (בתחומי מל"ח - משק לשעת חרום ופס"ח - פינוי, סעד, חללים), משטרת ישראל, מד"א, תחנות לכיבוי אש ושאר משרדי הממשלה הקשורים לנושאים אלו, חברת חשמל, משרד הבריאות המחוזי וכו'. כמו כן, מקיים אגף הביטחון קשר וסיוע הדדי עם רשויות מקומיות שכנות.

לצורך היערכות העירייה למצבי חירום, מטפל אגף הביטחון בשיבוץ כוח אדם לחירום, מקיים קורסים, השתלמויות ותרגילים להכשרה.

אבטחה עירונית

אגף הביטחון מסייע למשטרה באבטחת העיר ובאבטחת אירועי העירייה.

לצורך כך אנו מקיימים דיונים עם כל הגורמים, מבצעים סיורים בשטח, מזמינים מאבטחים, מנהלים חפ"ק אחוד (חדר פיקוד קדמי של כל הגורמים) ומפקחים על האירוע עם המשטרה וגופי החירום.

אבטחת מוסדות העירייה

אגף הביטחון אחראי לאבטחת מוסדות העירייה המבוצעת על ידי שומרים (באמצעות חברות אבטחה) ומערכת מיגון (אזעקות), המחוברת למוקד חיצוני .

קשר עם המשמר האזרחי

אגף הביטחון אחראי לקשר בין העירייה לבין המשמר האזרחי ומטפל בכל הנושאים של המשמר האזרחי, הקשורים לעירייה.