גן ארז קיבל תעודת "גן ירוק" מהמשרד להגנת הסביבה

שרה קטן הגננת משמאל ואסתר ויטס הסייעת מימין

ביום א', 14.12.08, קיבלה גב' שרה קטן, גננת גן "ארז" באור יהודה, תעודת "גן ירוק" בטקס ארצי של המשרד להגנת הסביבה, שהתקיים באוניברסיטת בר אילן.

שרה עובדת כגננת באור יהודה כבר שנים רבות. מסירותה ומקצועיותה זוכות להכרה והערכה גדולה בעיר.

לפני מספר שנים זכתה שרה בתואר "גננת מצטיינת" - מפעל שנתי ע"ש רבקה בן פורת ז"ל.

לפני כמה שנים החלה שרה ביוזמה עצמאית שלה בקידום החינוך הסביבתי בגן: שרה מלמדת את הילדים אודות נושא המחזור, חשיבות השימוש המושכל במשאבים כדי לשמור על כדור הארץ ועוד.

הגן תמיד מקושט בקישוטים יפהפיים, העשויים מחמרים ממוחזרים. הילדים מביאים מהבית חמרים למחזור,  וכך מצטרפים גם בני המשפחה למעגל המודעות לצורך בהגנה על הסביבה - על פעילות מתמשכת זו זכתה שרה קטן בתעודת גן ירוק.

העשייה בגן ארז היא חלק מפעילות מתרחבת בתחום הסביבתי בעיריית אור יהודה:

• בית הספר שיזף קיבל בשנה שעברה תעודת "בית ספר ירוק"
  • בית הספר סביונים מצוי בעיצומו של תהליך הסמכה כ"בית ספר ירוק"
  • השנה נערכת מערכת החינוך לתכנית חינוכית בנושאי המחזור וחוק הפיקדון בכל בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים. התכנית תכלול גם פעילות קהילתית, להגברת מודעות הקהילה לסביבה וכן הצבת מרכז איסוף בכל בית ספר
  • העירייה מתכננת להגדיל את מספר מרכזי האיסוף ברחבי העיר
  • תלמידים מחטיבות "הפרדס" ו"ארזים" החלו בשנה שעברה בביצוע עבודת חקר להכרת דרום העיר בסמוך לנחל איילון, במסגרת תכנית לשימור טבע עירוני
  • באותו האזור תוכנן שביל אופניים מגן התשעה ועד נחל איילון, כחלק מתכנית לשיקום נחל איילון והפיכתו למקור להנאה ולמידה של התושבים.