מרחב מצוינות עירוני חדש בתפוח פיס

שעור במדע

בחודש נובמבר תשס"ט נפתח בתפוח פיס מרחב למצוינות עירוני הכולל מרכז למצוינות באומנות ומסלול למצוינות במדעים ומתמטיקה.

המרכז למצוינות באומנות הוקם בשיתוף וביוזמת אגף החינוך של עירית אור יהודה, ג'וינט ישראל, משרד החינוך האגף למצטיינים ולמחוננים בהובלתה של הגברת טל גביש, וצמ"ד ( צעירים במדע) אשר במכון דוידסון, מכון ויצמן למדע בניהולן של דר' צבי פלטיאל.

במרכז למצוינות באומנות פועלות שתי קבוצות של תלמידים מחטיבות הביניים ארזים והפרדס. אחת הקבוצות מתמחה בלימודי אומנות והאחרת מתמחה בתיאטרון. המורים המלמדים את התלמידים הינם אומנים בעלי ניסיון חינוכי רב המשלבים בהוראתם ביקור במוזיאונים ובגלריות וכן מפגשים עם אומנים מתחומים אחרים כגון צילום.

התוכנית היא בתחומי האומנות והמדעים. אלו תוכניות ארוכות טווח, והן מתכננות לשלוש שנות לימוד. הלימודים מתקיימים בימי א' החל מהשעה 14:00-17:00, סך הכול ארבע שעות הוראה.

תלמדי המרכז השתתפו בכנס מצוינות אשר התקיים במוזיאון המדע בחיפה ואורגן על ידי ג'וינט לישראל. כמו כן הם השתתפו בסדנאת אומנות פרסקו ובסדנאת חשיבה מתמטית.במהלך הכנס נפגשו תלמדי אור יהודה עם תלמידים המשתתפים במרכזי מצוינות מכל הארץ, אשר חלקם הציגו קטעי תיאטרון ושירה.

עוד על תפוח פיס והמרכז למצוינות

לחדשות החינוך