נחנך המרכז העירוני למצוינות בתפוח פיס

המרכז למצוינות תפוח פיס

ביום א', 1.3.09 נחנך המרכז העירוני למצוינות בתפוח הפיס, אור יהודה

המרכז הוקם ע"י אגף החינוך בעיריית אור יהודה בשותפות עם משרד החינוך, ג'וינט ישראל ומכון וייצמן למדע.

פעילות המרכז החלה לאחרונה ומיועדת לעודד ולטפח מצוינות בקרב תלמידי חטה"ב ובוגרי בתיה"ס היסודיים.

שתי קבוצות תלמידים מחטה"ב החלו השנה בפעילות – האחת בתחום האמנות הפלסטית (בליווי מתא"ן – מפעלות תרבות ואמנות לנוער) והשנייה במדעים ומתמטיקה (בליווי מכון וייצמן למדע).

אתי גיטליס, מנהלת תפוח פיס, סיפרה למשתתפי האירוע, כי תלמידי החטיבות חוקרים במסגרת הפעילות הקבוצתית את יישוב כוכב מאדים – משימה עתידית מאתגרת ביותר, גם עבור חוקרים מן המנין.

תפוח פיס, הוסיפה גיטליס, הוא חממה לפיתוח כישורים במדעים ובאומנויות. ככזה, הוא משמש אכסניה טבעית למרכז העירוני למצוינות. גיטליס הודתה לכל השותפים, מחוץ לעיר ובתוכה, על שיתוף הפעולה.

מר דוד יוסף, ראש העירייה, הודה לאתי גיטליס על עשייתה "לקידום תחומי המדעים, האמנות ואיכות הסביבה במערכת החינוך העירונית ובקרב הקהל הרחב. תודה, אתי, על המסירות, על המאמץ הבלתי נלאה ועל ההישגים".

יוסף שיתף את המשתתפים באירוע ב"אני מאמין" שלו בנושא החינוך – "אני מאמין ויודע, שבכל אחד מאיתנו טמון גרעין של מצוינות – צריך לגלות אותו ואז לטפח, לחזק ולעודד". ראש העירייה איחל לתלמידים בסיום דבריו, שייהנו מהלמידה והעשייה ושישתמשו בפעילות זו כצעד ראשון למימוש המצוינות שלהם בכל תחום.