הכל קורא פה

בעיר אור יהודה קורמות עור וגידים תכניות חינוכיות רבות. הדבר מתאפשר לאור חזונו של ראש העירייה, מר דוד יוסף, בו מחויבת העיר לילדיה

ראש העירייה חילק ספרים במהלך תשס"ח וממשיך בחלוקת ספרים גם בתשס"ט, ספר אישי לתלמיד. הספרים יהיו רכושו של כל ילד. בכיתה מתבצעת החלפת ספרים בין התלמידים, כדי שכל תלמיד יוכל לקרוא מספר ספרים.

התגייסות ראש העירייה מהווה דוגמא לתלמידים ומדגישה את חשיבות הקריאה.

אחת התכניות הפועלות בעיר היא התכנית "הכל קורא פה". התכנית פועלת בעיר במימון קרן "לגאסי" החל מאמצע שנת תשס"ח וכוללת ילדים במעונות, גנים ובתי ספר יסודיים.

מטרתה העיקרית של התכנית היא לקרב את הילדים ומשפחותיהם לספר. להכיר בחשיבותו ובתרומתו להתפתחות השפה, למיומנויות התקשורת האישית והבין אישית.

בכל אחד מבתי הספר בעיר פועלת במסגרת התכנית יוזמה חינוכית תומכת קריאה, המשקפת את תכניו וצרכיו של בית הספר. בבית ספר סביונים, למשל, משתמשים ב-"דיבייט" ככלי לעידוד הקריאה ולהעצמת התלמיד.

בית הספר אהוד מנור חונכם ומפעילים תחנת רדיו.

באור חנה/אבנר מקימים מרכז קריאה לקידום מיומנויות הקריאה ולסיוע בפתרון בעיות מורכבות בקריאה וכו'.

כמו כן התקיימו אירועים עירוניים: בתכנית הכל קורא פה צפו התלמידים בהצגה "חסמב"ה", השתתפו במפגשים עם סופרים וספריהם, מאיירים ובסדנאות חוויתיות, שנתנו ביטוי  לרגשות של הילדים.

הכל קורא פה פועלת גם בגנים ובמעונות -בשנת הלימודים תשס"ח זכו הגנים לתוספת ספרים נכבדה, שהעשירה את הספריות וחשפה את הילדים למגוון ולעושר של חומרי קריאה.

השנה החלו לפעול בגנים ארבע תכניות לחיזוק תשתית הקריאה והכתיבה: שפה ותיאטרון, ספרות ומוסיקה, שילוב המחשב בגן, ניצני אוריינות.

במעונות התקיימה הכשרה לצוותים החינוכיים, כמו גם ליווי של מדריכות במסגרת הפעילות היומיומית במעון בנושא העשרת השפה.

תכנית הכל קורא פה הופכת את הקריאה לערך ורואה בה הכרח חברתי ותרבותי.