מאי אפלבוים היא זוכת החידון "אני מכיר את עירי"

מאי אפלבוים - זוכת חידון מורשת תשס"ט

בשבוע שעבר נערך בהיכל התרבות באור יהודה חידון "מורשת אור יהודה", המתקיים זו השנה השנייה ברציפות. החידון נערך ביוזמת של אגף החינוך בעירייה.

תלמידי כיתות ה' בבתי הספר בעיר למדו במהלך השנה את תולדות העיר בעזרת חוברת, שנכתבה במיוחד לצורך זה.

בחידון נשאו ברכות מר דוד יוסף, ראש עיריית אור יהודה, ומר שמואל גרוס, מפקח המחוז במשרד החינוך.

בחידון שולבו אמצעי המחשה מגוונים: קטעי משחק, תוכנות מחשב ועוד. באחד משלבי החידון קיבלו הנבחנים לחצנים והתבקשו ללחוץ כל פעם על הלחצן את התשובה הנכונה מתוך 4 תשובות. המחשב אסף את הנתונים ועל המרקע צויין מספר הנקודות אותו קיבל כל נבחן.

לקהל הופנתה שאלה, שעסקה בזיהוי אתר באמצעות חשיפת חלקים מתמונה. האתר היה המשכן ללימודי מוסיקה ומחול.

המתחרים היו נרגשים מאד והפגינו ידע רב.

מנחה החידון היה ד"ר אבשלום קור שהנחה את החידון ברוב חן.

בתחרות שפטו תחיה סופר, פנינה אפרת ויואב שלוסברג, שהיה בעבר חתן התנ"ך העולמי לנוער, ואף ערך והפיק את החידון.

זוכי החידון:

במקום הראשון מאי אפלבוים מבית הספר אהוד מנור