ראש העירייה בירך את התלמידים הזוכים בתחרויות מדעיות יוקרתיות

הזוכים בתחרות רובוקאפ עם רה"ע, סגנו, מנהלת החינוך ומנהל ביה"ס. צילום -וידיאו אקשן

זו כבר מסורת בלשכת מר דוד יוסף, ראש עיריית אור יהודה, לערוך קבלת פנים לתלמידים הזוכים בתחרויות מדעיות יוקרתיות. ראש העירייה ומנהלת אגף החינוך, גב' תמר חכימי, מקבלים את פניהם ונהנים לשוחח עם התלמידים על הישגיהם השנה:

תלמידי מגמת רובוטיקה בישיבה התיכונית אור אבנר זכו השנה, זו השנה השלישית, במקום ראשון בתחרות רובוקאפ וייצגו את ישראל בתחרות הבינלאומית.

התלמידים הציגו לראש העירייה את הרובוט המתוחכם, שבנו במו ידיהם ויכולותיהם בתיכנות ואלקטרוניקה – הרובוט מיועד לאתר פצועים בתוך בניין. לרובוט זה, אמר מר חיים אורלן, מנהל בית הספר, יכולים להיות יישומים רבים בתחומי ההתמודדות במצבי חירום ובתחומים נוספים.

ראש העירייה שוחח עם התלמידים על היבטים טכניים של בניית הרובוט והשימוש בו .במהלך השיחה הם סיפרו, כי נציגי חיל החימוש שמעו על הישגיהם והגיעו לבית ספר כדי לגייס אותם לעתודה האקדמית של החיל.

תלמידי חטיבות הביניים "ארזים" ו"הפרדס" משתתפים זו השנה השלישית, באולימפיאדה הצעירה - "אסטרונומיה וחקר החלל" של מכון וייצמן ע"ש אילן רמון. בשנים קודמות זכו במקומות ראשון ושלישי.השנה זכו במקום השני תוך כדי כך שגברו על עשר קבוצות בשלב השלישי של התחרות.

נושא העבודה השנה הינו "הקמת מושבה במאדים למשך חמש שנים על מנת לחפש עדויות למים ולחיים, תוך התמקדות בפתרון מקיף שכלל: שינוע מהיר ובטוח למאדים, בחירת אתר נחיתה, אספקת צרכי קיום בסיסיים וביצוע מחקר מקיף למציאת עדויות למים ולחיים במאדים".

נציגי הקבוצה, מלווים בגברת אתי גיטליס, מנהלת תפוח פיס והכוח המניע של תכנית זו תכניות ייחודיות נוספות, הציגו לראש העירייה את עבודתם, כשהם משתמשים במינוחים מדעיים.

דוד יוסף שאל את התלמידים שאלות, להבהרת כמה תחומים בתכניתם ומתשובותיהם התברר, כי בעת הלמידה והתכנון חשבו על כל היבט אפשרי – המציאות על גבי מאדים, חוקים פיזיקליים, כימיים ומתמטיים, צרכים אנושיים ועוד.