חוויה נדירה לילדי אור יהודה במופע "כמויות" של להקת בת שבע

מופע "כמויות" של להקת בת שבע בעיר

תלמידי כיתות ה-ו באור יהודה, זכו השבוע לחוויה תרבותית יוצאת דופן, ששולבה בסל התרבות, המנוהל ע"י הגב' יפה נפתלי, כחלק ממדיניות שהתווה דוד יוסף ראש העירייה בכל הקשור לטיפוח והעמקת חיי התרבות בעיר לטובת תושביה .
לשעה קלה התנתקו הילדים מספסלי הלימודים והגיעו אל מרכז הפיס בעיר לצפות במופע המיוחד "כמויות".

"כמויות" המועלת ע"י רקדני האנסמבל של בת שבע , הינה יצירתו הנודעת של אוהד נהרין, מהאיכותיים ברקדני וכוריאוגרפי הארץ והיא פונה לילדים ולנוער בגובה העיניים, מתוך הבנה שקהל זה יכול וראוי להכיל חומרים בעלי עומק  ואף להנות מהתהליך. ב"כמויות", נהרין  פותח לקהל אשנב לביטוי החוויה האישית של כל אחד ואחת ופונה לדמיון האישי, כל זאת על רקע מוסיקה סוחפת  ומפגן  וירטואוזיות, המתובל בקריצה הומוריסטית ודיאלוג עם הקהל שמנהלים הרקדנים.

15 רקדנים צעירים רקדו מול הילדים, ישבו בין הצופים והזמינו אותם להשתתף במופע שכולו קולז' של קטעי ריקוד קצרים קצביים. החיבור בין ילדי אור יהודה שלקחו חלק פעיל ביותר במופע לבין הרקדנים הסתבר כמדהים, ונדמה היה כי המחיצות בין הרקדנים לצופים הוסרו.

המופע נכלל בסל התרבות ממנו נהנים השנה ילדי אור יהודה, במסגרת פרוייקט "שי לישראל", אליו חברה העירייה  במטרה לחשוף ככל הניתן תלמידים לתחומי אומנות ולמופעים איכותיים מהשורה הראשונה, בעלויות נמוכות.

ראש העירייה דוד יוסף, המוביל לאחרונה מהלכים מושכלים להעשרת התכנים התרבותיים עבור תושבי העיר מתוך תפיסה לפיה יש לתת חשיבות ראשונה במעלה לחשיפה תרבותית מגוונת  כבר בגיל צעיר אמר השבוע כי  "טיפוח דור מבין ומעורב תרבותית מבטיח בעתיד חיי קהילה פתוחים, עשירים, עם קרקע פורייה ליצירה אותנטית ומקומית".

יפה נפתלי, מנהלת סל התרבות וmy כותר פיס בעיר סיפרה כי: "המופע היה מקסים ושיתוף הפעולה של הילדים עם הרקדנים עלה על כל הציפיות. אנו עושים מאמצים רבים בבחירת התכנים לשם עיצובם של ילדי העיר כבוגרים מבינים תרבות ומובילים תרבות. אין ספק שמופע זה השיג את המטרה והסתבר כפנינה אמיתית."