ראש העירייה בערב סיום לימודי מחשב לנשים: "השכלה היא המפתח להעצמה"

כ-125 נשים מאור יהודה והסביבה השתלבו השנה בפרוייקט מיוחד להשלמת השכלה בתחום לימודי המחשב,  פרי יוזמתה של מועצת הנשים בעיריית אור יהודה בראשותה של הגב' מירה קהלני  וזכו להרחיב את השכלתן  בשלושה נושאים עיקריים מתחום לימודי המחשב: הכרת המחשב והאינטרנט, פוורפוינט ואקסל.

השבוע נחתם הקורס האחרון בסידרת לימודי המחשב לנשים לשנה זו, במעמד ראש העירייה מר דוד יוסף שהדגיש בדבריו כי הוא רואה בנשים כוח מניע חשוב ביותר בחיי הקהילה ובהשכלה מפתח לקידומן.

הלימודים שהתקיימו במרכז להב"ה באור יהודה, פעם בשבוע  בהדרכתו של המרצה יוני מירזייב. ולא היו כרוכים בתשלום, מהווים חלק  מהפרוייקט לקידום השכלתן של נשות העיר בדרך להנחת היסודות להתווית תוכנית רחבת היקף להעצמתן שמובילה העירייה.

המיזם התאפשר תודות לשיתוף הפעולה החם בין מרכז להב"ה בניהולה של מר אלי חולי, לבין מועצת הנשים בעיר וזכה להענות רבה בקרב התושבים. כ-75 נשים בחרו להשתלב בקורס הכרת המחשב והאינטרנט שיועד לנשים החסרות בידע בסיסי בתפעול מחשב, 25 התמחו בשימושי הפוורפוינט ו-25 נוספות סיימו בהצלחה את הקורס השלישי והמסכם באקסל.

במפגש הסיכום סיפרה הגב' מירה קהלני, יועצת ראש העיר למעמד האישה: "כי מעבר לחשיבותם של הלימודים  יצרו המפגשים, דינמיקה חברתית משמעותית עבור המשתתפות,  במהלכה נוצרו חברויות חדשות בין נשים מקשת רחבה של גילאים ורקעים. המפגשים חידדו את החשיבות בהעצמתן של נשים כמודל לחיקוי וכמובילות דעה בתא המשפחתי המצומצם ומחוצה לו ואת חשיבותן הרבה לקהילה כולה."