ראש העירייה, דוד יוסף, הקריא לילדי העיר את אליעזר והגזר

ראש העירייה, דוד יוסף, מקריא לילדי הגן והסופרת נאוה מקמל עתיר

הצלחתו הכבירה של מועדון הקריאה למבוגרים בשנה שחלפה והביקושים הרבים למפגשיו, דחפה לפתיחת פעילותו גם השנה, אך במקביל העלתה דיון נוקב באשר להרגלי הקריאה בקרב בני נוער, ילדים וצעירים. ההסכמה בעניין חשיבותה של הקריאה להתפתחותם השכלית, המנטלית והחברתית של ילדים כמעט וזהה להסכמה בעניין כי העידן הוירטואלי מציב אתגרים חדשים בנושא. הסוגייה לפיה אהבת ספרים וקריאה הינם נגזרת של חינוך והרגלים הנרכשים כבר בגיל צעיר מאוד הביאה להחלטה לפעול לקידום עידוד הקריאה כבר בגיל צעיר מאוד.

השבוע, החלה רשת מעונות היום של חברת my, בניהולה של ללי בן משה, ביישומו של פרוייקט מיוחד וחדש לקידום עידוד קריאה בקרב ילדי המעונות. אחת לפרק זמן יתארחו במעונות אורחים מעניינים, שיקריאו בפני הילדים סיפור נבחר. לטובת הצלחת המיזם התגייסה רשימה ארוכה של מכובדי העיר בינהם: דוד יוסף ראש העירייה, בנצי אזאצ'י מנכל העירייה, עופר בוזי סגן ראש העירייה, אפי גוטמן, יו"ר דירקטוריון my וסגן ראש העירייה ועוד.

המפגש הראשון התקיים במעון רבין ובו הקריא ראש העירייה, דוד יוסף לילדי הגן את ספרו המפורסם של לוין קפניס: "אליעזר והגזר". יוסף, בהומור וכשרון דרמטי ראוי לציון ריתק את הילדים אל עלילתו של הגזר העקשן ולימד אותם פרק חשוב על כוחם של שיתוף פעולה ומשפחה. בסופו של המפגש העניק ראש העירייה מזכרת  במתנה לכל ילד וילדה – את הספר "אליעזר והגזר": "כדי שיוכל להנות מחווית קריאת הסיפור הקלאסי והרלוונטי תמיד, בכל עת שיחפוץ  גם עם בני משפחתו."

הירתמותו של דוד יוסף, להובלת מהלך אמיתי למהפכת קריאה בעיר, מגיעה מהאמונה האמיתית והחזקה בחשיבותה של הקריאה לתהליכים חברתיים: "מעבר להיות ספרים כרטיס כניסה לעולם מרתק וקסום, עתיר הרפתקאות והנאה, הם מקור בלתי נדלה לידע, פיתוח מחשבה עצמאית, עושר מילולי ותרבותי ודרך לשיח אמיתי."

בהמשך לחוק השאלת ספרים חינם שהחל מיושם באור יהודה בשנת תשס"ט,  הובילה העירייה בשיתוף הספרייה העירונית פרוייקט מקיף וכולל שכלל פעילות משולבת לעידוד הקריאה בכל מסגרות החינוך בעיר בתוכה: פרויקט "קריאה ראשונה" הפועל במעונות היום ובתי הספר היסודיים, חידוש ופתיחת ספריות בכל בתי הספר והגנים, רכישת ספרים חדשים, הפעלת תוכניות אוריניות בכיתות, קיום מפגשי ילדים עם סופרים, הפעלת תוכנית "מצעד הספרים" בו נבחר הספר האהוב והסופר האהוב ועוד.

פרוייקט מועדון קריאה למבוגרים, כאמור בלט במיוחד ובמסגרת מפגשיו הגיעו אל אור יהודה סופרים ויוצרים מהשורה הראשונה בינהם: אשכול נבו, אבירמה גולן,דודי בוסי, דורית זילברמן ועוד.

השנה פתח המועדון את פעילותו בסיור ברחובות ת"א בעקבות יצירתו של חנוך לוין ובמפגש השני שהתקיים השבוע התארחה בספרייה העירונית הסופרת נאוה מקמל עתיר ודיברה על רב המכר המצליח שכתבה: "אות מאבשלום".