מאות מתושבי האזור הגיעו לאירוע חודש בריאות הנפש העולמי בעיר שעמד בסימן הומור וצחוק

בתוכנית "עמיתים" באור יהודה, אותה מפעילה החברה למתנסים בשיתוף משרד הבריאות וחברת my, לביסוס מערך איתור, תמיכה ושילוב נפגעי נפש החיים בקהילה באמצעות מלגות השתתפות בחוגים וליווי פרטני בתהליך השילוב, בחרו בדרך מקורית לפתוח את שנת הפעילות הבאה ולציין את חודש בריאות הנפש העולמי.

רכזת התוכנית באור יהודה, נועה גלאור, בשיתוף עם קרן-רשת מרכזי אבחון ושיקום מקצועי מפעל שיקום אור יהודה והוסטל כוכבי, חברו בתמיכתו של דוד יוסף ראש העירייה למט"ב שהינה עמותה ציבורית לשרותי טיפול ורווחה העוסקת בטיפול אישי סיעודי, לשם קיומו של ערב ייחודי בנושא הקשר בין צחוק והומור לבריאות ונפש.

כ-250 איש הגיעו אל הערב אותו פתח דוד יוסף ראש העירייה בדברים מרגשים תוך הדגשת החיבור האישי שלו לנושא: "שימוש בהומור הינו אחד מהכלים החשובים אותם אימצתי ולמדתי לתעל לקידום מטרות. עם השנים ההומור הפך חלק מסגנון התנהלות וחשיבה. הבנתי שלא רק שהוא משרה אוירה נעימה, מסלק מכשולים ומהווה דרך להיכנס לפרופורציות - הוא מחזק אותי, שומר על קו מחשבה מאוזן ומעניק זווית פחות מאיימת כמעט לכל עניין." נאמן למשנתו תיבל את דבריו בשלל בדיחות והודה לכל הגורמים בעיר חלקם בקידומו של הצלחת הערב.

בערב הרצה ג'ף גורדון, מהמובילים בארץ בתחום הליצנות הרפואית, על שמחה כדרך חיים. בהרצאתו נגע בנושאים רבים כמו: עקרונות השמחה-פסיכולוגיה חיובית, צמצום הפער בין פנטזיה למציאות, הסתכלות על החיים דרך פריזמה אחרת, התמודדות עם כאב ועצב בעזרת הומור וצחוק ועוד ובמהלכה שולבו אף תרגילים עם הקהל. לאחר מכן הוקרן הסרט "פאטצ' אדמס" המבוסס על סיפור אמיתי בו מגלם רובין וויליאמס דמות שובת לב. במהלך אישפוזו במוסד פסיכאטרי מגלה הגיבור את אהבתו לטיפול ומחליט ללמוד רפואה ע"מ לממש את חלומו. הוא מפתח שיטת טיפול שונה דרך שימוש באמפטיה אנושית והומור וקונה לעצמו אויבים רבים בממסד הרפואי לצד שם עולמי ואהדה בקרב רופאים וחולים כאחד.

תוכנית עמיתים הפועלת בחברת my אור יהודה מזה כשמונה שנים שמה לעצמה השנה למטרה לקדם גישה אופטימית לחיים. במפגשים עם המתמודדים תנסה התוכנית באמצעות צחוק והומור לראות את הטוב בעשייה ודרכו להתחבר לכוחות והעצמה.