אור יהודה: חינוך לאיכות הסביבה כבר מגיל צעיר

ילדי גני הטרום טרום חובה באור יהודה, ביקרו השבוע בספרייה העירונית בעיר וצפו בהצגה בנושא איכות הסביבה וחשיבות השמירה על הצמחייה. מופע תיאטרון הבובות היפיפה  "ארץ הפרחים הקסומה" העלה בדרך אינטימית וכובשת בפני הילדים את סיפורה של ארץ מיוחדת, בה אסור לקטוף פרחים.

בעזרת בובות צבעוניות והרבה דמיון הפליגו הילדים על כנפי הדמיון יחד עם מעצב ומפעיל הבובות בנצי עטר בעקבות האלמוני שקטף פרחים. הילדים למדו פרק חשוב על חשיבותה של שמירת איכות הסביבה ואף קיבלו הסבר בגובה העיניים על הבובות, דרך בנייתן והפעלתן.

בסוף ההצגה יצא מפעיל הבובות מאחורי הקלעים והציג את גיבורי העלילה- הבובות, בפני הילדים, הדגים את טכניקת הפעלתן וסיפר על הדרך בה בנה אותן.

ההצגה שהועלתה במסגרת סל התרבות העירוני, נבחרה על ידי נוגה נדלר מנהלת מח' גני הילדים בעירייה ויפה נפתלי מנהלת הספרייה וסל התרבות העירוני כחלק מרצון לקדם את המודעות לשמירת איכות הסביבה בקרב ילדי העיר.

יפה נפתלי אמרה השבוע: "אנו מקפידים על ערך מוסף בבחירת ההצגות בסל התרבות העירוני. חשוב לנו לחשוף את הדור הבא, לעניינים חברתיים כבר מגיל צעיר ולפתח בהם מודעות ואחריות אישית לנושאים שהינם צו השעה."

נראה כי אור יהודה ניצבת בפני רפורמה בכל האמור לסל התרבות העירוני. בעקבות פגישתו של  דוד יוסף ראש עיריית אור יהודה עם ברוריה בקר, מנהלת סל התרבות הארצי הוחלט על גיבוש תוכנית לפיה כבר מהשנה ייהנו כל ילדי העיר בכללם את תלמידי חטיבות הביניים והתיכון מסל תרבות עירוני.

דוד יוסף אמר השבוע כי: "העירייה פועלת במשנה מרץ להרחבת סל התרבות בכל מסגרות החינוך. אני רואה במפגשים שסל התרבות מזמן עבור הילדים הצצה חשובה לעשייה תרבותית ודרך מצוינת לחשוף ולגלות עולמות חשובים שלעיתים הם המפתח להתפתחות והעצמה אישית."