ראש עיריית אור יהודה בערב מצוינות לתלמידי העיר: "אתם גאוות העיר"

אש עיריית אור יהודה בערב מצוינות לתלמידי העיר

תלמידי שכבת ז-ח באור יהודה, המשתתפים בתוכניות המצוינות העירוניות באור יהודה הציגו השבוע את עשייתם בפני ההורים והנהגת העיר בערב חוויתי שהתקיים בתפוח הפיס, המרכז העירוני למדע, טכנולוגיה ומדע.

את ההורים והאורחים, שהוזמנו לערב הצדעה לעשייתם של הילדים במסגרת תוכניות המצוינות ולדרכים ולתהליכים אותם הם חווים בדרך לטיפוחם ועיצובם כדור שיוביל מצוינות והצטיינות, קידמו עבודותיהם המרהיבות של תלמידי הפיסול והצילום שהוצבו במבואת המתחם.

את המעמד כיבדו בנוכחותם ראש העירייה דוד יוסף, עופר בוזי סגן ראש העירייה, תמר חכימי מנהלת אגף החינוך בעיריית אור יהודה, פרידה דרוק מנהלת קריית החינוך אורט ע"ש פרקאוף, תמר סרלוביץ נציגת האגף למחוננים ולמצטיינים במשרד החינוך, ד"ר לאה קלינמן מנהלת אזור רשת אורט, מנחם הורוביץ מנכל חברת my ועוד רבים אחרים.

נראה כי מאמציהם הרבים של אגף החינוך בעיריית אור יהודה, משרד החינוך והנהלת קריית החינוך לקידום מצוינות והצטיינות בעיר נשאו פרי. מספר המשתתפים בתוכניות המצוינות בחט"ב הוכפל. הופעלו תוכניות שונות לעידוד המצוינות ביניהן תוכנית מצוינות במתמטיקה מטעם משרד החינוך ומכון ויצמן למדע לתלמידי כיתות ז' בחטיבות הביניים ארזים והפרדס ותוכנית למצוינות באומנויות בתחום הפיסול, התיאטרון והצילום הדיגיטאלי במרכז המצוינות העירוני.

פתחה את הערב מנהלת תפוח הפיס, אתי גיטליס בהצדעה לפרופ' עדה יונת כלת פרס נובל בכימיה: "עדה יונת מהווה מודל והשראה עבורנו על הישגיה המכובדים, אך בעיקר על דרכה ארוכת השנים. התמדה, אופטימיות, חשיבה פורצת גבולות וחקרנות בלתי נלאית הן ההבטחה למצוינות אישית.

תלמידי כל קבוצת הצטיינות והוריהם התכנסו ותוכנית הקורס הוצגה בפניהם ע"י מורה ומנחה הקורס ונהנו מפעילות חוויתית בתחום. כך לדוגמה פעלו ילדי תוכנית מצוינות במתמטיקה יחד עם הוריהם במשימות מתמטיות שונות ואילו תלמידי סדנת התיאטרון הציגו קטעי פנטומימה ותיאטרון ללא מילים.

ראש העירייה, דוד יוסף שסייר בין החדרים אמר כי הוא גאה בתלמידים ובהישגיהם: "אתם בחרתם לעבוד קשה ולמצות את היכולות שלכם ואת התוכניות שמציעה לכם העיר. אני בטוח כי עבודתכם תניב פרי מתוק ממנו כולנו נהנה. אתם גאוות העיר."