תלמידי כיתות ט-מורים למיחזור

ביום ראשון  בשבוע הבא ישתתפו 200 תלמידי חטיבות הביניים באור יהודה (ארזים, הפרדס ) בפעילות ייחודית – הם יתפזרו בבתיה"ס היסודיים בעיר ובכמה גני ילדים, כדי להטמיע את נושא השימוש בשקיות רב פעמיות כתחליף לשימוש בשקיות חד פעמיות מפלסטיק.

הפעילות מתבצעת כחלק מהתכנית החינוכית למיחזור וחוק הפיקדון, המתקיימת השנה בכל בתיה"ס היסודיים וחט"ב בעיר בשיתוף המשרד להגנת הסביבה.

התכנית החינוכית מהווה חלק אחד מהפעילות הסביבתית העירונית, שמקדם ראש העירייה, דוד יוסף, בכל התחומים – חינוך והסברה, הגברת המיחזור, הדברה ביולוגית, שת"פ עם רשויות בסביבה ועוד.

לפני ביצוע הפעילות, התלמידים יקבלו רקע מדעי מהמורים שלהם למדעים ויכינו כרזות לצורך העברת המסר שלהם באופן ברור וקצר. כמו כן, יתרגלו הפעלת דו שיח בקבוצה.

ביום הפעילות יתחלקו התלמידים בין בתיה"ס וגני הילדים וינהלו רב שיח מול קבוצת המנהיגות הסביבתית של ביה"ס, בו יתארו את הצריכה המוגברת בשקיות פלסטיק, יציגו את פגיעת השקיות בסביבה ויציעו פתרונות להגברת מודעות התושבים להפחתת השימוש בשקיות פלסטיק חד פעמיות.

חברי קבוצת המנהיגות יחתמו על אמנה, בה הם מתחייבים לבצע את הפעולות שהוסכמו בדו שיח ומתחייבים להעביר המסר לכל תלמידי ביה"ס.

בגני הילדים תתבצע פעילות חוויתית של שימוש חוזר בשקיות.

פעילות זו של תלמידי כיתות ט' מהווה אחד הכלים, המשמשים את העירייה להגברת המודעות של תושבי אור יהודה לצורך במיחזור ובשימוש במוצרים, החוסכים את משאבי כדור הארץ.

אנו מאמינים, כי מסר המועבר לילדים באמצעות ילדים אחרים, הוא בעל תוקף רב יותר.