האלוף במיל' אליעזר שקדי, מפקד חיל האוויר לשעבר ומנכ"ל חברת אל על כיום, במפגש עם תלמידי תיכון פרקאוף

מפגש חשוב וייחודי התקיים לאחרונה בעיר, בו נטלו חלק תלמידי יא'-יב' ומוריהם בתיכון אורט פרקאוף באור יהודה, האלוף במילואים אליעזר שקדי מפקד חיל האויר לשעבר ומנכל אל על כיום, ראש העירייה דוד יוסף, עו"ד אודליה  שפיטלני מעמותת פוש, מנהלת קריית החינוך פרידה דרוק ומנהלת החטיבה העליונה בקי יוסף.

שקדי שהיה אשתקד אחד ממתנדבי "עמותת פוש" הפעילים בתיכון פרקאוף ( עמותה הפועלת לסיוע לימודי לתלמידים שידם אינה משגת מימון עזרה פרטית, מתוך אמונה שלכל ילד מגיעה הזדמנות להצליח בלימודים ויש לתת לו את העזרה לה הוא זקוק ע"מ לממש את הפוטנציאל האישי שלו), שוחח עם התלמידים על מצוינות.

את דבריו פתח בסיפורו האישי , אותו קשר לתולדות העם היהודי  תוך דגש על ההבנה החזקה והברורה לפיה מ"הגלות הגענו לארצנו" וההכרה כי תקומתה של מדינת ישראל קשורה לעובדה שבני העם היהודי לא היו רצויים בגלות והקימו לעצמם בית במדינה ישראל.

שקדי חידד בדבריו את העובדה שבכל אדם ותלמיד קיים פוטנציאל להצטיין. עליו להאמין בעצמו, ליצור לעצמו את הדרך ולא לתת לאחרים לפקפק ביכולתו ולמכשולים אחרים לעצור אותו.

הסוד לפי שקדי תלוי בהשקעה והתמדה: רק ע"י השקעה מרבית וההבנה שבינוניות אינה מספקת, ניתן להצליח. גם אם בסוף התהליך לא יהיה ניתן להגיע לנקודת המקסימום בדרך אל המטרה יש משום השגיות. בדבריו התייחס שקדי גם על גווני החברה הישראלית והצורך לפעול לשילובם של כולם.

את דבריו המרתקים תיבל באנקדוטות אישיות מהשירות הצבאי, מדרכו החברתית, לימודיו היסודיים ומפגשיו עם החברה הישראלית על מורכבותה.

ראש העירייה, דוד יוסף, הודה לאלוף שקדי על הקשר החם עם תלמידי התיכון והתייחס גם הוא למצוינות: " המלאכה מופקדת בידי בני הנוער. הקהילה, הישוב ומערכת החינוך פועלים ללא הרף לספק את "ארגז הכלים" כדי לסייע לתלמידים להגשים את שאיפותיהם ולהגיע למצוינות. אנו מבינים כי עתיד הקהילה טמון בזרעים אלו ומקווים כי בני הנוער ישכילו להשתמש בהשקעה ובתמיכה המגיעה מכל רובדי האוכלוסייה וירתמו למסע. "

דבריו של שקדי עוררו שיח מרתק  בקרב  התלמידים בנוגע לתחומי מצוינות שונים כמו ספורט, מוסיקה ולימודים. נראה כי המפגש חיזק בקרב התלמידים את המודעות ליכולת הטמונה בכל אחד להצטיין ואת האחריות האישית בדרך לטיפוחה.

בעקבות הצלחת המפגש הבהירה הנהלת התיכון כי התוכנית היא להמשיך במסורת מפגשים כזו גם בהמשך מתוך הבנה כי מפגשי התלמידים עם דמויות ציבוריות בתחומים השונים מציגה בפניהם קשת רחבה של תחומי עניין , מרחיבה אופקים ומעוררת את הרצון לפעול למצוינות אישית .