נחנכה גינה אקולוגית טיפולית בביה"ס "אורנים"

ביה"ס  "אורנים" לחינוך מיוחד באור יהודה חנך בימים אלו גינה אקולוגית טיפולית. הגינה הוקמה במסגרת תוכנית חינוכית יישובית "פסולת ומחזור", אותה מוביל לאחרונה ראש  העירייה, דוד יוסף. מטרת הפרויקט המיוחד היא להפוך את הגינה מעבר להיותה אמצעי מוחשי עבור התלמידים להבנת תהליכים בטבע, למרחב מרתק המאפשר למידת מיומנויות נדרשות לטיפוח וגידול צמחי נוי, צמחי מאכל ותבלינים, שמירה על ניקיון הסביבה, הפרדת פסולת ומחזורה לצד טיפול ואחריות הנדרשים בעבודת הגינון.

בהדרכתם של צוות המורים בביה"ס, בליוויה הצמוד של איריס ונטורה, מדריכה מטעם "קומיוניטי" לקידום קהילות ירוקות ואיכות הסביבה, מתנסים התלמידים מדי שבוע בשתילה, זריעה, מחזור פסולת וטיפוח הגינה. בשטח הגינה הוצב קומפוסטר אליו מכניסים התלמידים את שאריות המזון והפסולת האורגנית ומייצרים זבל אורגני לטובת גידולי הגינה.

מתוצרת הגינה: צמחי התבלין והירקות מכינים התלמידים במסגרת שיעורי כלכלת בית מאכלים , מטבלים ומיני מאפה ובכך משלימים הלכה למעשה מעגל מחזור אקולוגי.

ורד פאפו, מנהלת ביה"ס מסבירה: "הגינון הטיפולי מאפשר נגיעה בטבע, באדמה ובצמחים. עבור התלמידים זהו פרק חשוב בחשיפתם לחיים ומחזוריותם ודרך מצוינת להתחבר לסביבה ולערך החשוב של שמירתה."

בטקס המיוחד הופיעו התלמידים בפני מכובדים רבים ביניהם: דוד יוסף, ראש העירייה, אראלה נאור, מפקחת ביה"ס, משה גליקסמן, סגן מנהלת מחלקת החינוך בעירייה, הרב פרידמן(חב"ד אור יהודה), מנהלת ביה"ס ורד פאפו, צוות בית הספר וההורים בקטעי ריקוד ושירה.

בתום טקס הסרת הלוט משערי מתחם הגינה המטופחת, ע"י דוד יוסף, ראש העירייה, הרב פרידמן ומנהלת ביה"ס, ורד פאפו, הוצגו עבודות יצירה ומיני מאפים של התלמידים שזכו להתפעלות ושבחים.