סא"ל אבי זיו, מפקד לשכת הגיוס תה"ש, במפגש עם הורי תלמידי תיכון פרקאוף

מפגש חשוב התקיים השבוע בין הורי תלמידי שכבת יא' בתיכון פרקאוף באור יהודה לבין מפקד לשכת הגיוס בתל השומר, סגן אלוף אבי זיו. זיו הגיע לתיכון ע"מ לסקור בפני הורי התלמידים את מגוון האפשרויות והמסלולים העומדים בפני המתגייסים כמו: עתודה אקדמית, קורסים מקצועיים שונים, שירות ביחידות שונות ומיוחדות ועוד ופירט על תהליכי המיון השונים לכל אחד מהמסלולים.

במפגש הוצגה מצגת המפרטת את השלבים מתהליך המיון ועד לגיוס עצמו והיא עסקה בנושאים כמו: קב"א, פרופיל רפואי ופרמטרים נוספים.

הורי התלמידים, גילו התעניינות רבה, הפנו שאלות רבות אל סא"ל זיו וזכו לתשובות ענייניות וממוקדות.

המפגש התקיים במסגרת תוכנית יישובית אותה מוביל לאחרונה ראש העירייה, דוד יוסף, לטובת קידום שירות צבאי משמעותי בקרב בני הנוער בעיר הכוללת גם מפגשים עם קצינים ואנשי צבא בכירים. בכך מקווים בעירייה לבסס קשר אישי וישיר עם בעלי תפקידים משמעותיים בצה"ל. המפגש בין ההורים ומפקד לשכת הגיוס נועד לצור ערוץ תקשורת אמין וזורם של התלמידים עם הליך המיון, לבנות אמון עם המערכת הצבאית ולהפיג חששות מובנים.

במקביל התקיים מפגש בין קציני צה"ל בהנחיית אל"מ ארי חוזה לבין מורי ביה"ס, במסגרת פרויקט "דרך ארץ" של צה"ל, בו משתתף גם תיכון פרקאוף. במפגש נדונו נושאים הרלבנטים לעולמם של בני הנוער, טרם גיוסם לצה"ל. והתפתח שיח מעניין בנוגע לחשיבות הקשר בין מערכת החינוך לצה"ל. בסוף המפגש הוקרן סרט בנושא פרויקטים מיוחדים של בני נוער לפני הגיוס. הסרט המוקרן בשגרה בפני בתי הספר התיכוניים בכל הארץ , כחלק מתוכנית ההסברה של הפרויקט, כלל פרק שלם שצולם במהלך שבוע הגדנ"ע של תלמידי יא' בפרקאוף בג'וערה בליווי ראיונות עם תלמידים ועם מחנכי השכבה שליוו אותם.