משלחת תלמידי אורט פרקאוף לפולין שבה ארצה

משלחת התלמידים מתיכון אורט פרקאוף שבה בשלום ארצה במוצ"ש האחרון, מביקורה בפולין.

את פניהם של תלמידי המשלחת שהצטרפו כמשלחת עצמאית לאלפי בני נוער הפוקדים את פולין מדי שנה בתקופה זו, קידמו משפחותיהם והוריהם לצד נציגות ביה"ס: מנהלת החטיבה העליונה, בקי יוסף ומנהלת קריית החינוך, פרידה דרוק.

המסע שנמשך שבעה ימים מלאים, הקיף את מסלול היגון: סיור בבית העלמין היהודי בוורשה, שם התקיים טקס זיכרון משותף עם משלחת קציני צה"ל, סיור בגטו קרקוב, הרובע היהודי בעיר, מפעל שינדלר, ביקור במחנה העבודה פלאשוב ובמחנה ההשמדה בירקנאו-אושוויץ, ביקור במרקובה, לנצוט, לובלין, מחנה מיידאנק, ישיבת חכמי לובלין, בית קורצ'אק בוורשה,טיקוצין, יער לופוחובה, מחנה טרבלינקה, מסלול הגבורה בוורשה, הגטו, אנדרטת המרד הפולני ואנדרטת קורצ'אק.

בתום הטקס המצמרר במיידאנק קיבלו התלמידים מכתבים מהוריהם שנכתבו מבעוד מועד ונמסרו להם במהלך המעמד. לאחר הביקור בטרבלינקה צפו התלמידים בסרט שהוכן בארץ, בו מצולמים הוריהם נושאים דברים אליהם. בסרטון מפנה אל התלמידים דברים גם ראש העירייה, דוד יוסף, שהיה מעורב בגיבוש והכנת המשלחת ובסיוע למימון המשלחת מטעם העירייה.

בנמל התעופה, התקשו התלמידים להיפרד זה מזה. במזג אוויר חורפי ביותר, חוו הילדים חווית העצמה אישית וקבוצתית נדירה ומשמעותית. בהדרכתו של אורי צמח ובליוויים של מחנכי השכבה: מיכל גבע ,סוזי כהן, משה בן יעקב ויצחק רבינוביץ', גרם המסע לתחושת הלכידות בקרב משתתפיו ולהעמקת המשמעויות שצפן בחובו.

בקי יוסף מנהלת החטיבה העליונה סקרה את התהליך שעברה המשלחת טרם נסיעתה ושיבחה את הבגרות וההתנהלות למופת שהפגינו התלמידים בפולין לאורך כל המסע.

התלמידים עצמם דיווחו על חוויה עמוקה ונדירה, בעלת תובנות משמעותיות ומעצבות.
חיים בסון תלמיד המשלחת מספר:  "חוויות התלמידים מהמשלחת הן עצומות והיציאה היא שיא  בפעילות החברתית לימודית בביה"ס. נוי כחלון התבטאה בשיחה עם תלמידי ט' בחטיבת הביניים: "כל תלמיד במדינת ישראל צריך להשתתף במסע כזה."

רותם כהן הוסיפה: "המשמעות שלנו כאן במדינה כבני נוער קיבלה עוצמה נוספת."

מנהלת קריית החינוך פרידה דרוק אמרה כי: "תפקידה של המשלחת אינה מסתיים בנסיעה והשתתפות במסע. עליה להעביר את המסר לכל ציבור התלמידים .

ביום הזיכרון לשואה ולגבורה הקרוב, עתידים משתתפי המסע לשתף את תלמידי קריית החינוך בחוויותיהם, בטקס אותו יפיקו בעצמם. בכך מקווים בהנהלת ביה"ס לאפשר למשתתפי המסע לעבד את החוויה המורכבת ולהפוך את המסע לחוויה מעצימה עבור כל התלמידים. ערב נוסף שיארגנו התלמידים, הצפוי להפוך לטעון רגשית, יעלה מצגת ותמונות מהמסע המיוחד בפני משפחותיהם של התלמידים.