שר החינוך, גדעון סער, בביקורו באור יהודה: "אני מבטיח ליווי צמוד לאור יהודה"

שר החינוך גדעון סער הגיע ביום חמישי האחרון לביקור רשמי במערכת החינוך באור יהודה. אל שר החינוך נלוו ראש עיריית אור יהודה דוד יוסף ומנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך דלית שטאובר.

בראשית ביקורו נפגש שר החינוך עם המנהיגות החינוכית של העיר כדי לעמוד מקרוב אחר התקדמותה של הרפורמה החינוכית בעיר, המעלה הילוך בימים אלו לקראת שנת הלימודים הבאה.

במפגש סקר ראש העירייה, דוד יוסף, את נתוני העיר והציג את החשיבה האסטרטגית ועיקרי המהלכים העומדים על הפרק לקידום מערכת החינוך העירונית. יוסף, תיאר את האתגרים המורכבים בפניהם ניצבת מערכת החינוך באור יהודה, על היבטיה השונים מתוך ההבנה שנידרש שינוי מהותי ומתוך נחישות והחלטה ברורה להובילו.
יוסף העלה את הצרכים המיידים ליישום הרפורמה החינוכית, שיבח את שיתוף הפעולה עם עובדי מחוז ת"א ומשרד החינוך ואף הודה להם על כך. את דבריו חיזקה הגב' דלית שטאובר מנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך ואף חידדה את הקשר ההדוק , תשומת הלב והמשאבים הרבים להם זוכה אור יהודה מצד הנהלת המחוז ומשרד החינוך.

השר גדעון סער, שהתרשם ביותר במהלך הביקור מתוכנית הרפורמה בחינוך ומהרצון האמיתי של קברניטי העיר לחולל שינוי ומפנה בחינוך בעיר, חיזק את ידי ראש העירייה, דוד יוסף והמנהיגות החינוכית בעיר ופירט בפני הנוכחים את כוונתו ללוות מקרוב באופן אישי את המהלך באור יהודה: "אני מוכן להיות מעורב אישית כדי לקדם את הרפורמה ולדאוג שתעלה על דרך המלך. ישנה חשיבות גדולה מאוד לאפשר לכל תלמידי העיר למצוא פתרונות חינוכיים בתוך בעיר", אמר השר. עוד הוסיף שר החינוך כי הוא נותן גיבוי מלא למורים ומנהלים להקפדת יתר בנושא אלימות ומשמעת וכי אם יהיה צורך הוא מוכן לבקר שוב בעיר על מנת לקדם את הרפורמה.

במהלך ביקורו בעיר, הגיע שר החינוך לתיכון פרקאוף והעביר שיעור אזרחות מרתק לתלמידי כתה י"א.

בתום סיור מעניין במוזיאון יהדות בבל, נפגש עם נציגי מועצת  הנוער העירונית, שמע על פעילותם והתרשם ממעורבותם של בני הנוער בחיי הקהילה. מיד אח"כ נפגש השר עם המנהיגות החינוכית בעיר וגם בפניה הדגיש כי הוא: "עומד בכל עת ובכל עניין מאחורי קידום החינוך באור יהודה והצלחת מהלך הרפורמה, תוך הקפדה בנושא האלימות, המשמעת והערנות לצרכים הרגשיים של התלמידים."

מכתב שר החינוך לראש העירייה, דוד יוסף