"אז והיום":מופע סיום מרשים של בוגרי התיכון באור יהודה

מאות הורי ותלמידי שכבה יב', השכבה המסיימת,  גדשו את חצר התיכון באורט פרקאוף באור יהודה  לרגל אירוע הסיום של השכבה.

הבוגרים נאספו כולם, לבושים בצבעי כחול לבן,  בחצר ביה"ס המוארת שארחה לרגל האירוע תערוכת יצירות אומנות של בוגרי מגמת האומנות. במבואת ביה"ס חיכו לתלמידים שולחנות חגיגיים ערוכים עם כיבוד, פירות במריצה מקושטת ושתייה. מסביב על קירות המבנה נתלו צילומים מוגדלים מפרויקט הצילום "פסיפס", לצידן ברכות וכרזות יפהפיות המברכות את הבאים וזרי בלונים בצבעי כחול לבן.

התלמידים והוריהם נאספו בכיתות עם המחנכים לשמוע ברכות ולקבל את התעודות ,ספרי ותמונות המחזור וכן ספרי שי מטעם עיריית אור יהודה.

מאוחר יותר, עם רדת החשיכה, הוזמנו ההורים אל חצר ביה"ס למקומות ישיבה מסודרים מול הבמה הגדולה המרשימה שלרגל האירוע הוצפה בזרי פרחים. עם פתיחת הטקס המרכזי הוזמנו תלמידי המחזור ע"י מנחי הערב, לעלות עם בלונים לבמה. לצלילי מוסיקה קצבית עלתה כל כיתה עם המחנכת לתשואות ההורים והקהל. לאחר שכל התלמידים התמקמו ,הופרחו בלונים לשמיים במפגן ססגוני ומרשים.

הטקס נפתח בשירת התקווה וכלל נאומים ,שירים וקליפים שהוכנו ע"י התלמידים.

מעל הבימה ברך ראש העירייה, דוד יוסף, את התלמידים והצוות החינוכי, סקר את העשייה הנרחבת בחינוך באור יהודה בשנים האחרונות, איחל להם הצלחה בבבחינות הבגרות ובהמשך דרכם וחידד את הקשר החשוב בין התלמידים לעיר:  "אור יהודה ואתם כחלק מהקהילה מחויבים לישוב ולתושביו בעשייה בכל התחומים ללא ליאות ולמען הצלחה ושגשוג המקום."

מכובדים נוספים הצטרפו לברכתו של ראש העירייה ביניהם נציג רשת אורט, מנהלת קריית החינוך פרידה דרוק שהזכירה את "השינויים בקריה העתידים להתחולל בשנה הבאה ואת האמונה ששיתוף כל הגורמים יוביל להצלחה."

מנהלת החטיבה העליונה בקי יוסף, התייחסה למלאכה הברוכה שנעשית בתיכון עם התלמידים, לאמונה ביכולתם ופעילותם  כחיילים וכאזרחים בוגרים והוסיפה:" אתם הבבואה של ביה"ס והעדות להצלחתה של משפחת פרקאוף."

נציג ועד ההורים ברך את המסיימים בשם ההורים ונציגת התלמידים ירדן כהן הודתה במילים חמות לכל העושים במלאכה.

רכזת השכבה אילנה גל הזמינה את 18 מצטייני השכבה והכיתות לבימה לשם קבלת תעודות הצטיינות מידי המחנכות. במעמד העניק ראש העירייה, דוד יוסף, לכל אחד מהמצטיינים מלגה.

חלקו האומנותי של הערב, מופע הסיום,  בנושא "אז והיום", זכה לתשואות רבות. המופע גולל מסכת מומחזת על תרבות השפה והסלנג של אז מול זו של היום בדרך הומוריסטית ושובת נפש. שחקני המופע, שחלקם תלמידי מגמת התיאטרון, הרשימו את הקהל הרב בקטעי שירה, ריקוד ומשחק.

בסיום הערב עלה מפלס ההתרגשות. התלמידים ומוריהם נשארו בשטח ביה"ס לפרידה אחרונה מהמקום, משלוש שנים משותפות מלאות נתינה, חוויה ולמידה. חתימת הפרק החשוב הזה בחייהם לוותה בתחושה שהקשר המיוחד שהשכיל ביה"ס לטפח בין תלמידיו לבין צוות ביה"ס והמקום ילווה אותם לאורך דרכם בהמשך.

לחץ על תמונה להגדלה.