תירס חם בגן מרגנית

הגדל

ראש עיריית אור יהודה, דוד יוסף, הגיע לביקור בגן מרגנית.  במשך שעה קלה השתלב בפעילות הילדים, נהנה מפינות הלמידה השונות ומהחצר והתרשם מהאווירה הטובה. בהמשך הקריא לילדים את הספר "תירס חם" של מרים רות וחילק לילדים קלחי תירס ושלגונים. בגן ארז הצמוד, הקריא ראש העירייה לילדים את סיפרו של פאול קור "כספיון".

ביקורו  האישי של ראש העירייה, דוד יוסף,  בגנים הוא חלק מסיורים דומים שערך לאורך כל השנה, במסגרת תוכנית עירונית אותה הוא מקדם לעידוד קריאה וכתיבה. כמו ביתר הגנים גם בשני הגנים האלו התנסו השנה הילדים, בהנחייתן של הגננות, בצעדיהם הראשונים בקריאה ובכתיבה כחלק מהפרויקט המיוחד שמוביל אגף החינוך בעירייה בניהולה של תמר חכימי, במקביל לתוכנית עבודה בנושא אוריינות שהוכנסה לאחרונה לגני הילדים באור יהודה ע"י מחלקת גני ילדים בעירייה בניהולה של נוגה נדלר ובמימונה של העירייה.

הנחת העבודה בתוכנית מבוססת על מחקרים רבים המסכימים שהתערבות בגיל הגן במהלך רכישת הקריאה סוללת את הדרך לרכישת קרוא וכתוב, הבנת הנקרא וצמצום המתקשים בכך בהמשך. התוכנית מתמקדת הן בצוות ההוראה והן בילד: מנסה לעזור לגננת למצות את תהליך ההוראה טוב יותר ובמקביל לשפר את היכולות האורייניות, הרגשיות קוגניטיביות ומטא קוגניטיביות של הילדים.

נוגה נדלר, מנהלת מחלקת גני הילדים בעירייה אמרה: "הירתמותו האישית של ראש העירייה לפרויקט עידוד הקריאה העירוני שמובילה מחלקת החינוך בעירייה, ראויה לשבחים ותודות. ליוויו האישי את התוכנית מוכיח עד כמה רצינית הנהגת העיר בהתייחסותה לנושא הקניית הרגלי קריאה וכתיבה כבר מגיל צעיר והראייה לכך הן התוצאות וההישגים הנפלאים שמפגינים הילדים."