מנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך, הגב' דלית שטאובר, ליוותה את תלמידי אור יהודה ביומם הראשון ללימודים

היום הראשון לשנת הלימודים תשע"א, נפתח באור יהודה בהתרגשות רבה. קדמו לפתיחתו מהלכים משמעותיים במערכת החינוך שהוביל בנחישות ראש העירייה, דוד יוסף, בליווי אנשי מקצוע ובשיתוף אמיץ והדוק עם אנשי מחוז ת"א במשרד החינוך. לכן, נראה זה אך טבעי שמנהלת המחוז, הגב' דלית שטאובר, בחרה לפתוח את היום הראשון ללימודים, אחד מרגעי השיא בעשייה החינוכית, דווקא באור יהודה.

אין זה סוד כי שנת תשע"א, עומדת בסימן מפנה דרמטי במערכת החינוך בעיר. נראה כי חלון הזדמנויות נדיר זימן אליו מפגש בין משרדים ממשלתיים משפיעים, המעוניינים ללוות את העיר, לבין הנהגה חינוכית עירונית, בעלת חזון ורצון אמיתיים. בביקורו בעיר לאחרונה, הבהיר שר החינוך, גדעון סער, כי הוא נחוש לפעול להצלחת המהלך לשיפור רמת החינוך בעיר ומשום כך, תזכה אור יהודה לליווי צמוד מכל הגורמים הנדרשים במשרדו. כ-6,000,000 ₪ הקצה משרד החינוך לטובת הצלחת המהלך. הוגדרו יעדים פדגוגיים ברורים, נבחנו נתונים, הותאמו להם תשתיות בינוי וטכנולוגיה, נפתחו שני בתי ספר חדשים ונוספו תוכניות משלימות. אנשי המקצוע עשו לילות כימים כדי להבטיח את פתיחתה של השנה על הצד הטוב ביותר.

כבר בשבוע שלפני תחילת הלימודים בלטה ההתרגשות בקרב הצוותים בשטח שעבדו כנגד השעון וביום הראשון ללימודים מול מראה בתי הספר המשופצים ובעיקר מול שלטיו החדשים של ביה"ס "יובלים" קשה היה לעצור את ההתרגשות וההתפעלות מהדרך הארוכה שעשתה העיר בפרק זמן כה קצר ואת האופק המצפה לה.

את ביקורה פתחה מנהלת המחוז בלשכת ראש העירייה, במפגש קצר בו נכחו קברניטי המהלך: ראש העירייה, דוד יוסף, בנצי אזאצי, מנכל העירייה, תמר חכימי, מנהלת אגף החינוך בעירייה, אפי גוטמן יו"ר דירקטוריון חברת my, עופר בוזי, סגן ראש העירייה, יובל דוידוביץ, מחזיק תיק החינוך, פרידה דרוק מנהלת קריית החינוך השש שנתית, מפקחות, אנשי מקצוע ואנשי משרדה של הגב' דלית שטאובר, מנהלת מחוז ת"א.

מיד לאחריו פנתה הפמליה לסיור במוסדות החינוך בעיר ביניהם: גן דפנה, בי"ס סביונים, יובלים ז-ח, יובלים ט-יב ובי"ס תום. בכל אחד מהמפגשים הקפידה מנהלת המחוז, להיפגש עם מנהלות בתי הספר, לבקר בכיתות ובחדרי המורים ולחזק את ידיהם של התלמידים וצוותי ההוראה: "אנחנו איתכם. אור יהודה ניצבת בפני מהפכה חינוכית שתבסס את מעמדה כאבן שואבת בבקעת אונו ובמדינה. משרד החינוך הפנה בשנה זו משאבים רבים לטובת הצלחת העיר, משום הרצון האמיתי לקדם את תלמידי העיר. מצאתי בראש העיר, דוד יוסף יכולת מובילות ומנהיגות מדהימה ובאנשי צוותו שותפים אמיצים לדרך.

חובה על כולנו להוכיח כי המשאבים הרבים מנוצלים וכי אנו צועדים לקראת שיפור ההישגים ועמידה ביעדים הפדגוגיים." במפגש עם תלמידי כיתה ח', בבי"ס יובלים, הקריא התלמיד איציק חג'מה, איגרת ברכה לקראת השנה החדשה שכתב לחבריו לכיתה. מנהלת המחוז כה התפעלה מהדברים ומניסוחם שנתנה הוראה לקדם את דבריו באתר האינטרנט הרשמי של משרד החינוך. את הביקור סיימה במפגש מסכם עם הצוותים החינוכיים במשכן למוסיקה ולמחול.