תכנית אב לאזרחים ותיקים באור יהודה יצאה לדרך

מסקר שנערך עבור התכנית עולה ש-85% מהאזרחים הותיקים בעיר מרגישים בטוחים להסתובב לבדם בישוב בלילה ובטוחים בביתם
13/11/2013
תכנית אב לאזרחים ותיקים באור יהודה יצאה לדרך (הגדל)

תכנית האב לאזרחים ותיקים היא יוזמה משותפת של הרשות העירונית והמשרד לגימלאים. מטרתה לדאוג לצרכיו של התושב הותיק תוך איגום המשאבים בעיר.
במפגש צוות התכנון שהתקיים בחב' my לפני שבוע, הוצגו תוצאות הסקר העירוני שבדק את פרופיל האזרחים הותיקים באור יהודה.

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

את הצוות מוביל מר עופר בוזי, סגן ראש העיר. עוד משתתפים הגב' רינה דור, מנכ"לית חב' my, הגב' לבנה שתיוי, מנהלת מח' פנאי וקהילה בחב' 'my שמרכזת את תכנית האב לאזרחים ותיקים, מנהלי מחלקות החינוך, ההנדסה, הגבייה, הרווחה, שפ"ע, נציגי לשכת התעסוקה, נציגי משרד הקליטה ונציגי תושבים ומתנדבים.

מתוך 36,622 תושבים בעיר, 11% הם אזרחים ותיקים, בני 65 ומעלה. הגיל הממוצע של האזרח הותיק בעיר הוא 75.1%. מצפים שבשנת 2025 יהיו בעיר כ- 45,000 תושבים ואוכלוסיית האזרחים הוותיקים תכפיל את עצמה לכ- 8,000 תושבים. בנוסף נמצא בסקר, כי 85% מהאזרחים הותיקים מרגישים בטוחים בביתם ואינם חשים בודדים, 84% מרגישים בטוחים להסתובב בשעות הלילה בישוב.

מגמה אחרת שמסתמנת, היא הנטייה לקירבה המשפחתית. 25% מתגוררים במרחק של למעלה מחצי שעה מילדיהם, 71% מתגוררים במרחקי נסיעה משתנים של 30-10 דק'. 40% מסייעים לילדיהם כלכלית. 80% מגילאי 65 ומעלה משתמשים בטלפון סלולרי וכ- 52% משתמשים באתר האינטרנט.

הסקר בחן גם את פרופיל האזרחים הוותיקים לעתיד, גילאי 55 -65. באופן לא מפתיע נמצא, כי 85% מרגישים בטוחים בדירתם, ו75% מרגישים בטוחים להסתובב בשעות הלילה בישוב, 93% משתמשים בטלפון סלולרי ו-65% גולשים באינטרנט. 70% מהתושבים בגילאי 55 -65 מסייעים כלכלית לילדיהם באופן קבוע, כאשר לרוב מדובר בצעירים אחרי צבא, סטודנטים וזוגות צעירים.

מר יובל דוידוביץ', יו"ר הנהלת my מסביר: "אנחנו מעוניינים לתת מקום לאזרחים הותיקים בעיר. היום כאשר אומרים "אזרחים ותיקים" מתכוונים לגילאי 55 ומעלה. אנחנו מתכוונים לצאת עם תכניות לפנאי, שבנויות על צרכי התושבים ומאגמות את המשאבים העירוניים ובמידת הצורך, נרכז במקום אחד מקורות מידע לגבי האזרחים הותיקים."

בחב' my אף נפתחה מחלקה עבור תושבים, המעוניינים להתנדב בעיר ועוד הזרוע נטויה לקראת פעילויות נוספות שנתגלה בהן צורך עפ"י ממצאי הסקר ושיעלו בועדות התכנון.