עיריית אור יהודה קובעת את דמותה של העיר בשנת 2030

תכנית מיתאר כוללנית מיועדת לשקף את מירב הרצונות והצרכים של תושבי העיר
6/01/2014
עיריית אור יהודה קובעת את דמותה של העיר בשנת 2030 (הגדל)

בחודשים האחרונים מובילה הנהלת העיר אור יהודה בשיתוף משרד הפנים תהליך ייחודי, של קביעת דמותה של העיר לשנת 2030 באמצעות תכנון תכנית מיתאר כוללנית.

רישום לדיוור ישיר

רישום לפייסבוק

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

מר דוד יוסף, ראש העיר, מציין, כי תכנית המיתאר היא דוגמא נוספת לעשייה המקצועית בעיריית אור יהודה - כל תחום מקודם באמצעות תכנון רב מקצועי תוך ראייה מערכתית וחשיבה לטווח ארוך.

תכנית מתאר עירונית היא מסמך המפרט את המדיניות התכנונית העירונית בכל הנושאים שהם בעלי היבט פיזי, לטווח של עשרים השנים הבאות. תכנית המתאר עוסקת במגוון נושאים כגון: אופי הבינוי, צפיפות וגובה הבנייה, ייעודי הקרקע למגורים, לתעסוקה ולמסחר, מיקום מבני הציבור והשטחים הציבוריים הפתוחים ועוד.

תכנית מיתאר כוללנית מיועדת לשקף את מירב הרצונות והצרכים של תושבי העיר ושל הבאים בשעריה ותביא להמשך פיתוחה ולשגשוגה של העיר. יש חשיבות רבה למעורבות הקהילה המקומית בתהליך זה.

בעלי העניין בעיר (נציגי הנהגות הורים, נציגי סוחרים, מתנדבים, בני נוער, נציגי המכללות, נציגי בעלי מוגבלויות ועוד) מוזמנים להשתתף בתהליך בן 4 מפגשים, לחשיבה על עתיד העיר וכיווני הפיתוח הרצויים שלה.

המפגשים מתקיימים במקביל לשלבי העבודה על תכנית המיתאר והמידע שנאסף במהלכם משמש את מתכנני תכנית המיתאר בעבודתם, דהיינו, רצונות תושבי העיר והבאים בשעריה משפיעים על אופייה ותכנה של תכנית המיתאר.