מערכת החינוך באור יהודה ממוחשבת ומתוקשבת

עיריית אור יהודה מצעידה את מערכת המיחשוב בבתי הספר ובגני הילדים למאה ה-21
15/01/2015
מערכת החינוך באור יהודה ממוחשבת ומתוקשבת (הגדל)

במסגרת מדיניות עיריית אור יהודה להצעיד את מערכת המיחשוב בבתי הספר ובגני הילדים למאה ה-21, בוצעו השנה תהליכים משמעותיים. דוד יוסף, ראש העיר מאחל לתלמידי העיר ולמורים הנאה מהשימוש בטכנולוגיות המקדמות החדשות: "אני בטוח, שהרחבת המיחשוב תקדם למידה משמעותית באור יהודה".

רישום לדיוור ישיר

רישום לפייסבוק

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

בבתי הספר:
תכנית התיקשוב החדשה, פרי שיתוף פעולה של משרד החינוך ועיריית אור יהודה, מופעלת בבתיה"ס בעיר בכיתות א'-ח'.

מטרת התכנית - הטמעת דרכי למידה משמעותית באמצעים דיגיטליים.

התכנית כוללת תמיכה פדגוגית וטכנית, וכן תוכן (כמו ספרים דיגיטליים, סביבות למידה מתוקשבות ועוד).

לרגל הטמעת התכנית בבתיה"ס, התקיים בעיר בשבוע שעבר יום עיון ל-170 מנהלים ומורים, בו הוצגה התכנית. המשתתפים למדו על פדגוגיה מיטבית באמצעות חדשנות טכנולוגית.

בגני הילדים:
עם סיום החיבור של כל גני הילדים בעיר לאינטרנט מהיר, יתחילו בימים הקרובים כל ילדי גני חובה (ותלמידי כיתות א' בחינוך המיוחד) להשתמש בתכנת גוגלה, מיזם לפיתוח כלים ממוחשבים למידע ולתקשורת המיועדים לקידום החינוך וההתפתחות של ילדים צעירים, כאלה אשר עדיין לא שולטים בקריאה וכתיבה. התוכנה כוללת ארבעה כלים המאפשרים למחנכים להקנות שימוש יעיל, מעניין ומאתגר בסביבת המחשב:

1. מנוע חיפוש לפי קטגוריות. (בעלי חיים, צמחים, חגים וכו')
2. דואר אלקטרוני מאובטח לתקשורת לא מילולית, גראפית.
3. מעבד תמלילים ליצירת כרזות לגן, הזמנות לארועים ועוד.
4. גליון אלקטרוני לילדים, להתבוננות מושכלת בסביבה.

הילדים יוכלו להשתמש בתכנה הן בגן והן בבית והיא מתאימה לשמירת קשר עם הילדים בזמן חירום.

לרגל תחילת השימוש בתכנה, השתתפו הגננות במפגש השתלמות ראשון וגם ההורים יקבלו דפי הסבר, כדי שיוכלו לסייע לילדים בבית.

בתמונה מימין: אילן אביוב (מנהל התיקשוב באגף החינוך), אורית סרי (המדריכה של גוגלה), חנה וינגרט (רכזת מתי"א) וגננות בהשתלמות.