ממוצע ציוני המיצ"ב באור יהודה - השיפור הגדול ביותר בארץ

דוד יוסף, ראש העיר: "אנו מכווני מטרה לקידום העיר בכל התחומים ותוצאה זו, הנכונה כבר לשנת תשע"ג, מוכיחה שאנו פועלים נכון"
15/03/2015
ממוצע ציוני המיצ"ב באור יהודה - השיפור הגדול ביותר בארץ (הגדל)

משרד החינוך פרסם את תוצאות המיצ"בים לשנת 2013 (בהשוואה לשנת 2009) ולהלן התוצאות, כפי שפורסמו באתר ynet:

רישום לדיוור ישיר

רישום לפייסבוק

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

ההשקעות העירוניות בחינוך החלו לפני פחות מעשור וכבר בשנת תשע"א זכתה אור יהודה בפרס החינוך הארצי.

לפני שנתיים, כפי שמראה הטבלה, עשתה העיר קפיצה אדירה בציוני המיצ"ב בבתיה"ס היסודיים: עפ"י נתוני ראמ"ה (הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך), קפצה אור יהודה מציון 50.5 לציון 62.5, הרבה מעל הממוצע הארצי, 51.1.

התהליך החל עם הבחר מר דוד יוסף לראשות העיר בשנת 2007:
← הנהלת העירייה החלה להוביל סינכרון ושיתוף פעולה שוטף בין כל הגורמים בעיר (משרד החינוך, העירייה (חינוך ורווחה), המתנ"ס (חינוך בלתי פורמאלי), קליטה.

← העיר לקחה אחריות על החינוך ע"י הקמת פורומים מקצועיים להובלת מערכת החינוך, הן הפורמאלי והן הבלתי פורמאלי באמצעות גיבוש מטרות, הכנסת תכניות דינמיות מתאימות וביצוע מעקב צמוד אחר ההישגים.

← אחד העקרונות שנקבעו, הוא השקעה גם במורים וגם בתלמידים.

← עקרון חשוב נוסף - השקעה על כל הרצף, מטיפוח מצוינות ועד צמצום פערים, מהגיל הרך עד כיתה י"ב ומעבר לכך.
לצורך כך, מרושתת מערכת החינוך בעיר בתכניות מגוונת, שנותנות מענה לכל סוגי הצרכים של התלמידים, למשל: מרכז מצוינות למדעים ולאמנויות, מצוינות 2000, פיתוח תכניות מקומיות ששיאן בתחרות עירונית בין תלמידי כל בתיה"ס (מתמטיקה, מורשת, סביבה), הקמת מעבדות בבתיה"ס היסודיים, רכישת מחשבים ניידים לכל המורים למדעים, השקעה רבת שנים בתחום השפה והחשיבה, העצמת הצוות החינוכי המוביל והדרכת מורים, תכניות לטיפוח האקלים הבית ספרי ולטיפול בתחום הרגשי, שעות תגבור לצמצום פערים לימודיים, שיעורי רובוטיקה ועוד.

חלק מתכניות אלה מאפשרות לתלמידי העיר בשנים האחרונות להעפיל לשלבי הגמר בתחרויות ארציות ואף לזכייה במקומות הראשונים, כמו תחרות מכון וייצמן לחלל ואנרגיה ע"ש אילן רמון ותחרות הרובוטיקה FLL.

ועוד היד נטויה.