דלג על בר ימין

היכל התרבות
הסדרי החנייה החדשים בעיר

מדענים צעירים באור יהודה - בשבוע שעבר התקיים במערכת החינוך העירונית

דוד יוסף, ראש העיר: "אור יהודה מטפחת מצוינות מדעית בכל שכבות הגיל ובמגוון תכניות והתוצאות אינן מאחרות להגיע"
15/03/2015
מדענים צעירים באור יהודה - בשבוע שעבר התקיים במערכת החינוך העירונית (הגדל)

היריד היה שיאו של תהליך בן חודשיים, בו כל תלמיד בעיר בכיתה ו' עד כיתה ט' עמל על הכנת עבודת חקר במדעים.

התהליך כלל ניסוח שאלת חקר, הקשורה לתופעה מסוימת, למשל תסיסת שמרים, זרם חשמלי, השפעת עשן סיגריות על דגי גופי, נביטה, הקפאה ועוד.

רישום לדיוור ישיר

רישום לפייסבוק

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

תלמידי כיתות ו' השתתפו בפעילות מדעית מעשירה של המדען אורן פרבר וכן למדו עם תלמידי כיתות ח' וט', ששימשו מורים צעירים לרגע קט וסיפרו להם על עבודות החקר, תהליך החקירה וכן הדגימו בפניהם ניסויים אחדים.

תלמידי כיתה ט' של העתודה המדעית הכינו לראשונה עבודות חקר בתחום הפיסיקה וחקרו תופעות הקשורות למגנטיות, מעבר חום, צמיגות ומערבולות, לחץ פנימי ברקטת מים ועוד.

שיאו של התהליך, כאמור, היה יריד מדע עירוני בניהול אתי גטליס, מנהלת תפוח פיס ובשיתוף משרד החינוך. אתי גיטליס מתארת כך את התהליך: "פעילות החקר הינה  הזדמנות נהדרת ללמידה משמעותית וסקרנית במיוחד, בה התלמיד רוכש  מיומנויות רבות שיסייעו לו בעתיד. לא רק התלמידים  מורווחים אלא גם המורים עצמם המשמשים כמנחים ומעשירים את עולם הידע שלהם".

ביריד, בו נכחו נציגי משרד החינוך, העירייה, מורים ותלמידים, הוצגו עבודות חקר וחולקו תעודות לכל בתיה"ס, שהשתתפו בתהליך.

העבודות המצטיינות של תלמידי כיתות ט' העפילו ליריד החקר המחוזי שיתקיים השבוע בהרצליה, שלב אחד לפני התחרות הארצית אשר תתקיים בירושלים.