תחרות 'אור צעיר 3' באור יהודה

התחרות מיועדת לטפח ולקדם תלמידים כישרוניים בתחומי המוסיקה
6/07/2015
תחרות 'אור צעיר 3' באור יהודה (הגדל)

בשבוע שעבר התקיימה בקונסרבטוריון אור יהודה זו הפעם השלישית תחרות היוצרים המסורתית "אור צעיר". השנה נקראה התחרות ע"ש חנה קידר ז''ל, המורה לפסנתר, שלימדה יותר מ-30 שנה באור יהודה וגידלה דור של מוסיקאים, בחלקם ידועים, הפועלים בארץ ובחו'ל.

דיוור ישיר - מעבר לדף הרישום

קישור לדף הפייסבוק העירוני

הירשמו
לדיוור הישיר

הצטרפו
לפייסבוק העירוני

צוות השופטים, מוסיקאים בעלי שם בארץ ובעולם במוסיקה הקלאסית ובמוסיקה הקלה, ביצע את עבודתו בהתנדבות:

← אירינה כץ, פסנתרנית,

← יובל צורן, פסנתרן ומנצח
← ענבר סולומון, חלילנית.
שלומי שבן, יוצר ומוסיקאי. שבן אמר: "הופתעתי מאד מהרמה הגבוהה של התלמידים והמורים, זה פשוט מהנה לראות כ"כ הרבה צעירים מוכשרים".

במשך יומיים, מבקר עד ערב, המה בנין המשכן צלילים של יצירות המתחרים ולהם נוספו צלילי הרכבים של תלמידים וקונצרט של תזמורת כלי הנשיפה בניצוחו של שי בוקסבאום.

התחרות התבצעה בשני תחומי מוסיקה - קלאסית וישראלית קלה. בכל אחד מהתחומים התחרו התלמידים הן כסולנים והן במסגרת הרכבים.

ד"ר חנה אג'יאשוילי, מנהלת הקונסרבטוריון ומלחינה בעלת שם בינלאומי, יזמה את התחרות ומידי שנה מפתחת ומרחיבה אותה. חנה היא נכס חשוב עבור העיר ועוסקת 24/7 בחשיבה על רעיונות חדשים לקידום התלמידים והחינוך המוסיקלי בעיר.

השנה, כביטוי אופייני לדרכה החינוכית, החליטה חנה ששופטי תחרות ההרכבים יהיו בוגרי הקונסרבטוריון: ליאור חלפון, הנבחן הראשון בקונסרבטוריון בבגרות במוסיקה (הלחנה), נאור שני (תלמיד האקדמיה למוסיקה באונ' ת"א) ונעמה שולמן (תלמידת האקדמיה למוסיקה באונ' העברית).

במהלך ימי התחרות ביקרו בארועי התחרות מר עופר בוזי, מ"מ ראש העיר, מר דורון חמו, מנכ"ל my וכן מר שמריהו קידר, בעלה של חנה ז"ל. בטקס הסיום של התחרות, הוענקו מילגות ל-16 תלמידים ול-13 הרכבים, ביניהם המנצחים בתחרות: יובל אביטל, איב כצנלסון ואורלי פנחסוב (בפסנתר), טל גוטדינר (בקלרנית), תמר תלמודי, רחל עורקבי ויובל לוי (בפיתוח קול) ושירה הלברשטיין (בגיטרה בס),

כמו כן, יצירתם המקורית של שירה ואריאל דויטש, אותה הלחינו וביצעו בתחרות, צוינה לשבח ע"י השופטים בהיותה מאוד מעניינית, חדשנית ומרגשת.

המילגות הוענקו ע"י עיריית אור יהודה, "דוקטור כלי נגינה" והמרכז ללימודים אקדמיים אור יהודה, מטעמו השתתפה בהענקת המילגות גב' עמליה עינב, מנהלת משבי אנוש.

מר עופר בוזי, מ"מ ראש העיר: "פעילות הקונסרבטוריון העירוני מתבצעת במסגרת עידוד המצוינות בעיר בכל תחומי העשייה, כך "נשאבים" לקונסרבטוריון המוכשרים במוסיקה מבין ילדינו. רואים, שהם ניחנו ביצירתיות רבה ואני מאחל להם הצלחה בהמשך דרכם"

מר דורון חמו, מנכ"ל חברת my המשויכת לחברה הארצית למתנ"סים, ציין בסיום התחרות: "אני רואה חשיבות רבה להמשך פיתוח תחומי התרבות בעיר. למוסיקה יש כוח רב והיא מחברת בין כולנו. אני מאחל לד''ר חנה אג'ישאוילי, מנהלת הקונסרבטוריון, ולכל המורים והתלמידים הצלחה רבה בהמשך הדרך".