חבר הכנסת אלי כהן באור יהודה

לפגישת עבודה וסיור בעיריית אור יהודה הגיע בתחילת השבוע חבר הכנסת אלי כהן, אשר מכהן כיום בכנסת כיו"ר ועדת הרפורמות, שלה השפעה גדולה בתחום הדיור.
חבר הכנסת אלי כהן באור יהודה (הגדל)
חבר הכנסת אלי כהן באור יהודה

חבר הכנסת אלי כהן, המכהן כיושב ראש ועדת הרפורמות של הכנסת, הגיע לביקור באור יהודה בתחילת השבוע האחרון. חה"כ כהן נפגש עם ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, לפגישת עבודה ויחד הם יצאו לסיור בעיר ובעיקר במקומות בהם עומדים לקום פרויקטים חדשים בעיר בתחום הדיור.

חה"כ כהן, אחראי במסגרת תפקידו על כלל נושאי רפורמת הדיור שמתכנן להוציא לפועל, שר האוצר, משה כחלון. כחלק מתפקידו מתכלל כהן את נושא הדיור הציבורי והקצאת משאבים לטובת דיור בר השגה לזוגות צעירים בכל רחבי הארץ, ובעיקר באזור גוש דן.

עו"ד שוחט, הציגה בפני כהן את הפרויקטים העתידים לקום באור יהודה, ואת החשיבות שהיא רואה במתן עדיפות לדיור בר השגה לזוגות צעירים תושבי אור יהודה, אשר מעוניינים להקים את ביתם בעיר. חה"כ כהן ציין כי הוא רואה עין בעין עם מדיניותה של שוחט לדיור בר השגה לצעירי העיר וכי הוא יפעל לטובת קידום נושא זה.

בין יתר הפרויקטים שהציגה שוחט בפני חה"כ כהן היו הקמת מנהלת התחדשות עירונית, אשר תסייע לתושבי העיר בתכניות פינוי-בינוי ותמ"א 38, וכן המאבק שהיא מנהלת יחד עם תושבי מתחם הרעש, לפינוי האזור הכולל 2300 יחידות דיור, עקב רעש המטוסים הבלתי נסבל ואינו מאפשר קיום חיי שגרה.

שוחט סיכמה את הביקור: "היה ביקור מועיל לעיר אור יהודה, אנו עומדים בפני תחילתו של שינוי בעיר, שיבוא לידי ביטוי בכל התחומים ואחד מהם, זהו תחום שאני מקדמת יחד עם גורמים שונים בממשלה, והוא תחום הדיור וההתחדשות העירונית." עוד הוסיפה שוחט: "אני מאמינה כי חה"כ כהן יכול להביא למגמת שינוי בדיור הציבורי בארץ בכלל ובאור יהודה בפרט על ידי הרפורמות המתוכננות בתחום הדיור בישראל."