שומרים על אור יהודה

שומרים על אור יהודה (הגדל)

כדי לחזק את תחושת הביטחון של תושבי אור יהודה, החליטה ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, עם כניסתה לתפקיד, ביחד עם מפקד תחנת משטרת מסובים כי יש להקים יחידת שיטור עירוני שתסייע בשמירה על שלומם וביטחונם של תושבי העיר וכן תקיים פעילות מניעה קהילתית.

על מנת לאפשר את פתיחתו של השיטור העירוני, נקלטו שוטרים ופקחים עירוניים לשורות התחנה אשר יאפשרו עמידה ביעדים שהציבו העירייה ומפקד יחידת השיטור העירוני. יעדים אלה כוללים שני תחומים עיקריים, הראשון הינו שמירה על אכיפת החוק בקרב תושבי העיר והמבקרים בה. התחום השני הוא קיום פעילות קהילתית במטרה להביא את החוקים לידיעת הציבור ועל ידי כך למנוע את העבירה על החוק ע"י תושבי אור יהודה.

כלל השוטרים והפקחים העירוניים שנקלטו אל יחידת השיטור העירוני, השתתפו במהלך השבוע האחרון בשבוע אימונים מפרך ואינטנסיבי, אשר בסיומו נפתחה היחידה החדשה המבשרת על תקופת ביטחון חדשה מצדם של תושבי אור יהודה והמבקרים בעיר. את המימון להחזקת התחנה תממן העירייה על ידי כספי אגרת השמירה הנגבית מהתושבים.

עו"ד ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה בטקס פתיחת התחנה: "אני רואה חשיבות רבה בקיומה של יחידת שיטור עירוני באור יהודה. השוטרים והפקחים העירוניים ישלבו באופן חכם ואחראי את השמירה על החוק עם פעילות מניעה קהילתית. תושבי אור יהודה משלמים אגרת שמירה אשר עד כה לא נוצלה לצרכיה האמיתיים, החל משבוע הבא יהנו תושבי העיר מביטחון עירוני, ללא עלות כספית נוספת מצדם."

מפקד יחידת השיטור העירוני, פקד חן עומסי, סיפר בסיומו של הטקס: "השיטור העירוני משלב פעילות אכיפה ומניעה, כאשר הוא עושה זאת במסגרת פעילות חווייתית ומהנה, אשר תכיר לאזרחים את פעולות השיטור והחוק באופן חיובי. כבר בחנוכה התחלנו את הפעילות הקהילתית כשחילקנו דמי חנוכה לילדי העיר."

בנוסף לפתיחת התחנה, בטקס נפרדו באור יהודה מניצב בנצי סאו, מפקד מחוז תל אביב במשטרה, אשר סייע רבות לתושבי העיר במהלך כהונתו במחוז ת"א. שוחט ציינה את הערכתה לניצב סאו והודתה לו על פעילותו למען תושבי העיר.