לכל רחוב יש שם

לראשונה בשמונה השנים האחרונות ובהתאם להבטחתה טרם הבחירות של עו"ד ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, התכנסה השבוע ועדת השמות העירונית, לקבלת המלצות בנוגע לשמות הרחובות והכיכרות בעיר, אשר שונו באופן לא חוקי בעבר.

לכל רחוב יש שם (הגדל)

השבוע התכנסה בעיריית אור יהודה ועדת השמות העירונית, וזאת בעקבות החלטתה של ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, לפעול על פי חוק ובשקיפות מלאה אל מול תושבי העיר. כבר במהלך כהונתה כחברת אופוזיציה במועצת העיר ציינה שוחט את ההתעלמות מהחוק בפעילות העירייה בדבר מתן שמות לרחובות ולכיכרות בעיר, ובמהלך קמפיין הבחירות הדגישה שוחט אין ספור פעמים כי תפעל להסדרת הנושא על פי המחויב בחוק.

ביום שני, רגע לפני שמסתיימת לה שנת 2015, כינסה יו"ר ועדת השמות, חברת מועצת העיר, ימית קרקוקלי, את חברי הוועדה לצורך קיום דיון בהול בנושא שמות הרחובות והכיכרות ששונו שלא בהתאם לחוק.

את הדיון התחילו חברי הוועדה, בראשותה של קרקוקלי, בקריאת ולמידת הסעיף בחוק המתייחס לנושא השמות, לאחר מכן פתחו בדיון מעמיק אודות שמות הכיכרות והרחובות אשר שונו שלא כחוק ואותם יש להחזיר לשמותיהם הקודמים, שכן לא עברו 5 שנים מיום שינוי שמם.

קרקוקלי ציינה כי הוועדה ראשית ומוסמכת להגיש המלצות למועצת העיר העירונית, וזו תחליט באופן סופי האם לקבל המלצות אלה וליישמן. עוד הוסיפה קרקוקלי כי במועצת העיר היא תפעל להסדרת עניין שמות הרחובות והכיכרות, מתוך הבנה כי רחובות וכיכרות העיר צריכים להיקרא על שמות אנשי מפתח במסורת היהודית והישראלית וכן אנשים שעיצבו את העיר אור יהודה.

כלל ההמלצות שהגישה הוועדה לפתחה של מועצת העיר עוסקות בביטול השמות שהתקבלו באופן לא חוקי וכן בהחלטה גורפת לבטל את כל שמות הכיכרות שנקראו על שמות אנשים שעודם בחיים. הוועדה עסקה גם כן בשמות שהתפרסמו לשמצה כדוגמת רחוב גדעון סער, כאשר הוועדה המליצה להחזיר לרחוב זה את שמו המקורי – רחוב ההגנה, רחוב גני אשכנזי יקרא על שמו של נשיא המדינה לשעבר, יצחק נבון. שמו של רחוב אור יום יוחזר לשמו הקודם: אסירי ציון וסמטת באלי תבוטל.

עוד" ליאת שוחט, ראש העיר ציינה: "נפגשתי בתחילת הישיבה עם כלל חברי וועדת השמות והנחיתי אותם לפעול רק במסגרת החוק. חברי הוועדה בחרו להמליץ על תיקון העיוות החוקתי שנעשה באור יהודה בתחום השמות ואני מברכת אותם על החלטה זו." עוד הוסיפה שוחט: "כל זמן שאני נמצאת על כיסא ראש העיר, אין בכוונתי לפעול במחשכים בשום תחום, אפעל להסדרת שמות הרחובות והכיכרות והפסקת העוול שהושתת על תושבי הרחובות אשר שמותם שונו חדשות לבקרים."

"כיו"ר וועדת שמות, אני גאה להכריז על מהפכה ועל חזרה למחוזות השפיות. לנוכח כל מה שקרה בעיר, אין ספק שבעיני רבים הפכה וועדת השמות מוועדת רשות לוועדת חובה. ראש העיר הקודם שם אותנו ללעג בעיני כל תושבי המדינה." ציינה ימית קרקוקלי, יו"ר ועדת השמות העירונית והוסיפה: "מעבר לזלזול בכבודם של אלו אשר על שמם נקראו הרחובות בעבר, הוא פגע קשות באיכות חיי התושבים שכבר לא זכרו היכן הם גרים בגלל השינויים התכופים. בעבר אף הצעתי לו לרשום את שמות הרחובות על לוח מחיק על מנת לחסוך מכספי הציבור את השינויים הרבים. בישיבת הוועדה שהתכנסה השבוע, נקבעו קריטריונים לקריאת שמות ואף סייגים. כמעט כל הרחובות שנקבעו בהליך לא תקין יבוטלו ויוחזר שמם המקורי. הוחלט גם לקרוא רחוב על שם הרב ברהום זצ"ל שנפטר בעת מילוי תפקידו לפני כמעט שמונה שנים ועדיין לא נמצא מקום לכבדו. אנו מתכוונים להעביר את כל קריאת שמות הרחובות בהליך תקין ולפעול מעתה והלאה בדרך ראויה."