אור יהודה חוגגת 50 שנות צופיות

אור יהודה חוגגת 50 שנות צופיות (הגדל)

בעיר אור יהודה פועל שבט הצופים 'יהודה' כבר יובל, במהלכן הוא מחנך דורות של ילדים ובני נוער על ערכי התנועה, לאחריות חברתית וקהילתית, אהבת העם והארץ ורב תרבותיות. במוצאי השבת האחרונה, ציינו חברי השבט את חגיגות היובל להקמתו של השבט, וזאת במסגרת 'הפסטישבט' המסורתי. לכבוד הערב הכינו החניכים והמדריכים הופעות שבטיות וכן הוזמנו בוגרי השבט מ-50 שנות הפעילות העירונית.

"אני יותר מנרגשת להיות כאן הערב ולשאת דברים בתפקידי כראש העיר." ציינה בדבריה ראש העיר אור יהודה, ליאת שוחט והוסיפה: "אני בטוחה שפירות העשייה יהיו בפסטישבט יהיו מוצלחים ומושקעים כפי שרק בשבט יהודה יודעים להפיק ולהרים. וזאת אני יודעת, כמי שהתחנכה וגדלה על ברכי התנועה בעיר."

אסתר אלפיה וילון ארדיטי, החולקים בתפקיד ראש השבט, ציינו: "אנו גאים בתהליך שעבר השבט במהלך ההכנות לפסטישבט. אחת המטרות העיקריות של הערב, היא לאחד את הגדודים במהלך העבודה המשותפת בהכנות לפסטיבל, דבר המכין אותם לטיולי הפסח המתקרבים." עוד הוסיפו ארדיטי ואלפיה: "כמו כן, השכבג עברו תהליך משמעותי אשר השפיע רבות על היכולות שלהם וביצעו את האחריות הכרוכה בהכנת התפאורה על הצד הטוב ביותר. אנו שמחים לראות כי הילדים של אור יהודה, מוכיחים בכל פעם מחדש כי אין פרויקט שגדול למידותיהם."

במהלך הימים שקדמו לארוע הפסטישבט התלבטו רבות בעירייה האם לקיים את הערב ולחגוג, עקב הרצח המתועב של בת העיר, הדר כהן ז"ל. לאחר התלבטות ארוכה וחשיבה מעמיקה, החליטו בעירייה ובשבט הצופים כי החיים חזקים יותר מהמוות וכי אין דרך טובה יותר להנציח את הדר ז"ל ואת חייה העשירים והמלאים, ועל כן החליטו לקיים את החגיגות ולשלב בהן את זכרה של הדר.

ליאת שוחט, ראש העיר, אשר בירכה את המשתתפים במהלך הערב, ציינה בדבריה: "העיר כולה מרכינה את ראשה ומתאבלת יחד עם משפחת כהן היקרה. בימים האחרונים שמעתי מהוריה של הדר ז"ל על ילדה מופלאה, בעלת מידות וערכים אליהם נחשפנו ביתר שאת, כאשר שמענו על פיגוע התופת הגדול שמנעה בגופה."

"הערכים עליהם התחנכה הדר ז"ל הם הערכים שאנו רוצים להנחיל לילדינו ולדור העתיד של אור יהודה. אהבת חינם, עזרה לזולת, אהבת המולדת והעם, כל אלה הם הבסיס לקיומה של חברה מתוקנת." שוחט סיימה בבקשה מהנוכחים לקחת על עצמם להיות טובים יותר ולעשות מעשה טוב אחד ביום, להנצחתה של הדר כהן ז"ל.