ביקור חינוכי באור יהודה

ביקור חינוכי באור יהודה (הגדל)

בביקור שערכה מנהלת מחוז תל אביב במשרד החינוך, חיה שיטאי, בעיר אור יהודה, היא התרשמה ממוסדות החינוך השונים ומהתכניות הלימודיות והערכיות שהציגו בפניה ראש העיר, ליאת שוחט ומנהלת מחלקת החינוך, תמר חכימי. שוחט הציגה את תכניותיה למערכת החינוך העירונית, כאשר אלה נובעות מתכנית האב לחינוך, אשר הכינה שוחט יחד עם גורמים מקצועיים שונים, בהם צוות משרד החינוך והעירייה.

את ביקורה באור יהודה, החלה מנהלת המחוז ב'קפה של שחרית' בבית הספר 'אור חנה' בעיר. שם הציגה בפניה מנהלת מחלקת החינוך את מטרות העל ששמה לעצמה עיריית אור יהודה ומחלקת החינוך העירונית, כאשר הדגשים הינם על למידה משמעותית שתחזק אצל הילדים את חדוות הלמידה ואת הסקרנות. הדגש השני מושם על חינוך למצוינות ערכית, אשר היא מפתחת אצל התלמידים את ההישגיות מצד אחד אך גם את הערכים מן הצד השני, וזאת על מנת להביא לחינוך לדרך ארץ לצד הישגיות לימודית. כמו כן, שמה עיריית אור יהודה דגש על נושא חיזוקו של מעמד החינוך הציבורי, וזאת במטרה למשוך את ילדי העיר ללמוד בבתי הספר העירוניים ולפתח בהם מצוינות.

בהמשך ביקרה מנהלת המחוז יחד עם ראש העיר, ליאת שוחט, בגן אופירה וגן איריס, שם הציגו בפניה את הייחודיות שבשילוב ילדי חינוך מיוחד יחד עם ילדי חינוך רגיל. באור יהודה הדגישו את החשיבות שהם רואים בשילוב הילדים, וזאת על מנת להעניק לכולם הזדמנות שווה לצד חינוך לערכי הנתינה וקבלת האחר.

על מנת להציג בפני מנהלת המחוז את יישום עקרונות הלמידה והחינוך עליהם שמים דגש באור יהודה, היא סיירה בבית הספר אהוד מנור, שם ישנם מרחבי למידה חדשניים ותערוכה גדולה של תוצרי יזמות שהכינו התלמידים במהלך השנה. מוצרים אלה ממחיזים בצורה הטובה ביותר, למידה משמעותית מהי, וכיצד תלמידים מגיעים לתוצרים גבוהים יותר, כאשר הם מגלים סקרנות ורצון ללמוד את הנושא.

בבית הספר יובלים בית י"א-י"ב, קיימה מנהלת המחוז מפגש עם בני נוער מכל בתי הספר בעיר ומכל שכבות הגיל. התלמידים הציגו בפניה את התכניות הלימודיות המתקיימות בבתי הספר, ושוחחו עימה על צרכיהם כתלמידים ועל העשייה החברתית, אותה מעודדת מערכת החינוך העירונית במהלך כל ימות השנה.

לסיכום היום, נפגשה מנהלת המחוז עם כלל מנהלי בתי הספר בעיר לשיח, אשר עסק בשלל נושאים חברתיים ולימודיים. המנהלים הציגו בפני מנהלת המחוז את מצבם של בתי הספר ואת הציפיות שלהם להמשך השנה הקרובה. מנהלת המחוז ציינה בסיום ביקורה כי היא שמחה להיות עדה להתפתחותה של מערכת החינוך העירונית, וכי היא בטוחה שבעזרת הרפורמות והשינויים המתוכננים בבתי הספר ובגני הילדים בעיר, תמשיך ותעלה מערכת החינוך באור יהודה ותוביל את התלמידים למצוינות והישגיות בתחום הלימודי והערכי.

"שיתוף הפעולה והקשר ההדוק עם משרד החינוך, הינם חשובים מאין כמוהם. שמחתי לארח בעיר את מנהלת המחוז, הגב' חיה שיטאי, ולקבל ממנה פידבקים אודות מערכת החינוך שלנו." ציינה ראש העיר אור יהודה, ליאת שוחט והוסיפה: "תמיד יש עוד לשפר ולהוסיף, ואנחנו נמצאים בתחילת הדרך, כאשר עיננו צופות קדימה אל העתיד, בו החינוך באור יהודה יעבור מהפך אשר יביא אותו להיות לחינוך הטוב ביותר באזור כולו. אני מצפה להמשך שיתוף הפעולה עם מחוז תל אביב במשרד החינוך, על מנת להעלות מעלה מעלה את חינוך ילדי אור יהודה. אני סמוכה ובטוחה כי בזכות שיתוף הפעולה ההדוק המתקיים בין מחלקת החינוך לצוותי החינוך בבתי הספר ולמשרד החינוך, אנו נוביל את מערכת החינוך באור יהודה להצלחה גדולה."