מתנדבי אור יהודה במבצע לקראת הפסח

מתנדבי אור יהודה במבצע לקראת הפסח (הגדל)

על מנת לדאוג כי באור יהודה לא תהיה משפחה אשר לא תבלה את החג לצד שולחן מלא בכל טוב, יצאו אגף הרווחה בעיריית אור יהודה ומחלקת המתנדבים העירונית של חברת my, במבצע איסוף מזון ומצרכים, 'קמחא דפסחא', וחלוקתם למשפחות נזקקות, אשר להן אין יכולת לרכוש ארוחת חג.

הייחודיות שבמבצע השנה, היא בתיאום ובשיתוף הפעולה בין כלל הגורמים הפועלים לרווחת המשפחות הנזקקות. במשך השנים, אירעו לא פעם מקרים בהם היו משפחות אשר לא קיבלו סיוע טרם החגים לצד משפחות אשר קיבלו סיוע משני גופים ויותר. על כן, השנה אגף הרווחה העירוני הקים מטה ניהול, בהובלתה של מנהלת האגף, ד"ר אסתי אשל. במסגרת מטה הניהול יצר אגף הרווחה קשר עם כלל גורמי הסיוע והתרומות במטרה ליצור תיאום ושיתוף ביניהם לבין העירייה.

אליהם הצטרפו מתנדבי העיר, בהובלתה של מנהלת מחלקת המתנדבים העירונית, ענת רגב אדלר, אשר הופקדו על מבצע איסוף מזון ומצרכים בקרב תלמידי בתי הספר ותנועות הנוער. עובדי אגף השפ"ע סייעו בשינוע המצרכים ממקום למקום וביתר ההיבטים הלוגיסטיים של המבצע. מרכז החסד של חב"ד בראשותו של הרב הנדל תרמו בהקמת מרכז חלוקה נוסף, אשר פועל בתיאום מוחלט עם גופי העירייה.

כך, כתף אל כתף, תושבי אור יהודה נרתמו לסייע למשפחות הנזקקות בעיר ולשמח אותם בארוחת חג. במהלך השבוע הבא, טרם החג, יופעלו שני מרכזי חלוקה בעיר, אשר יעסקו בחלוקתן של חבילות המזון והמצרכים אשר נאספו במהלך החודש האחרון.

"אני רוצה לברך את כל מי שנתן יד למבצע הנפלא הזה. תושבי אור יהודה הוכיחו פעם נוספת כי ערבות הדדית וקהילתית זה חלק משגרת חיינו." ציינה ראש העיר, ליאת שוחט והוסיפה: "אגף הרווחה ומחלקת המתנדבים הפגינו יכולת ארגון מדהימה ואחראיות כלפי תושבי העיר. אני גאה להיות ראש עיר, אשר תושביה מפגינים כזו אהבת חינם ומחויבות לזולת."