פרויקט השאלת הספרים באור יהודה הולך ומתרחב

4/05/2016 10:00
פרויקט השאלת הספרים באור יהודה הולך ומתרחב

עיריית אור יהודה החליטה להקל על הורי תלמידי בתי הספר ולחסוך להם בעלויות. כחלק מכך ובעידודה של ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, הוחלט להרחיב הקיץ את פרויקט השאלת ספרי הלימוד. כידוע, במהלך השנים האחרונות החל פרויקט ייחודי בעיר שבמסגרתו נחסך מההורים התהליך של חיפוש הספרים בחנויות, ולא פחות חשוב מכך ההורים חוסכים מאות שקלים.

במהלך הימים האחרונים קיבלה ראש העיר, ליאת שוחט, החלטה להרחיב את פרויקט השאלת הספרים גם בעבור תלמידי כיתות י"א ו-י"ב שיוכלו ליהנות מהשאלת ספרי לימוד במחירים מסובסדים. יש להדגיש כי הפרויקט נועד לתת לכל התלמידים הזדמנות שווה להצטייד בסל ספרים מלא ללימודים, כל זאת לצד השתתפות בשמירה על איכות הסביבה על ידי שימוש חוזר בספרים. מדובר בפרויקט חינוכי לכל דבר, וחשוב להדגיש שעיריית אור יהודה נחשבת לחלוצה בתחום הזה, כשנכון להיום לא מעט רשויות מקומיות בודקות אפשרות ליישם את הפרויקט גם אצלן.

מי שמרכזת את הפרויקט היא סוניה סעדה, שאומרת: "אנחנו ערים לביקוש הרב שקיים לפרויקט השאלת הספרים, ובימים אלו אגף החינוך פועל להרחבתו. אנו מקבלים פידבקים חיוביים מאוד בתוך אור יהודה ומחוצה לה וסבורים שמדובר במיזם חשוב מאין כמותו שרק יילך ויתפוס תאוצה".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מציינת: "מהיום הראשון בתפקיד שמתי לי למטרה לקדם תוכניות חינוך משמעותיות בעיר, ואני שמחה לראות שפרויקט השאלת הספרים זוכה להצלחה רבה. השנה החלטתי לאפשר גם לתלמידי כיתות י"א ו-י"ב ליהנות מפירותיו של הפרויקט, ואין לי ספק שההורים יחסכו באמצעותו מאות שקלים".