סדנת מלחינים צעירים בשיתוף התזמורת הפילהרמונית של ניו-יורק תיערך באור יהודה

8/05/2016 10:00
סדנת מלחינים צעירים בשיתוף התזמורת הפילהרמונית של ניו-יורק תיערך באור יהודה

המשכן למוסיקה ולמחול באור יהודה יצר שיתוף פעולה ייחודי אשר במסגרתו יגיע לעיר המלחין של התזמורת הפילהרמונית ניו-יורק, ריצ'ארד קאריק יחד עם ארבעה תלמידים שלו אל העיר אור יהודה, לצורך קיומה של סדנת קומפוזיציה ייחודית, אשר תתפרס על פני כשבוע, החל מיום ראשון הבא (15/5). לסדנה יצטרפו חמישה נגנים ישראלים בעלי שם בינלאומי, אשר ילוו את הילדים במהלך השבוע.

אל שיתוף הפעולה בין המשכן למוסיקה ולמחול והפילהרמונית ניו-יורק, הצטרף איגוד המלחינים בישראל. ובשני הקונצרטים המסכמים של השבוע יבצעו חמישה מלחינים ישראלים, זוכי פרס ראש הממשלה ופרסי אקו"ם, את היצירות שכתבו הילדים.

במהלך שבוע שלם יקיים קאריק סדנת קומפוזיציה, בה ישתתפו כ-24 תלמידים, כאשר 14 מהם תושבי אור יהודה והיתר ממקומות שונים ברחבי הארץ. אל התלמידים הישראלים יצטרפו ארבעה תלמידים מניו-יורק, אשר יגיעו לישראל יחד עם קאריק. הסדנה תערך במשך 4-5 שעות בכל יום, ובהן יעבדו הנגנים ומנהלת המשכן למוסיקה ולמחול, ד"ר חנה אג'יאשוילי, עם הילדים על כתיבת יצירות לכלי נגינה שונים, אשר יבוצעו על ידי הנגנים בקונצרטים המסכמים.

הנגנים אשר יקחו חלק בפרויקט הינם יעל ברולסקי שתנגנן על כינור, בני סלוחין אשר ינגן על טרומבון ומגיע לישראל מפריז במיוחד לצורך העברת הסדנה, עדי טל שתנגן על צ'לו ותגיע היישר מלונדון, רואי אמוץ אשר ינגן על חליל ויגיע במיוחד מז'נבה ורם גבאי אשר ינגן על כלי הקשה. הנגנים יסבירו לתלמידים את השוני בין כלי הנגינה ואת ההתאמה של היצירה לכל כלי, בעת כתיבתה ובעת הנגינה.

אליהם יצטרפו שבעה מלחינים ישראלים אשר הינם חתני פרס ראש הממשלה ופרסי אקו"ם: אייל אדלר, הילת בן קנז, הדס גולדשטיין, עמית וינר, חנה אג'יאשוילי, ראובן קז'ילוטי ואראל פז. המלחינים יכתבו יצירות מיוחדת לילדים, ובמהלך הקונצרטים המסכמים הילדים יבצעו את היצירות שנכתבו במיוחד עבורם. כך, בשני הקונצרטים המסכמים של שבוע הלימוד יבצעו נגנים ישראלים את יצירותיהם של הילדים, והילדים יבצעו את היצירות שכתבו לכבודם מנצחים ישראלים.

"זהו כבוד גדול, להיות חלק מארוע מוסיקלי חשוב כל כך, אשר מתרחש בפעם הראשונה בישראל", ציינה ראש העיר אור יהודה, ליאת שוחט והוסיפה: "אני רוצה להודות למנהלת המשכן למוסיקה ולמחול, ד"ר חנה איג'אשוילי, על העבודה הנפלאה שהיא עושה ועל יצירתו של שיתוף הפעולה המדהים, שמביא כבוד וגאווה גדולה לאור יהודה".

עוד הוסיפה שוחט: "אני מאמינה כי רק בזכות השקעה רבה ומאומצת, אנו נצליח להמשיך ולטפח את תחומי התרבות והחינוך הבלתי פורמאלי בעיר. על כן, השנה הגדלנו את התקציב לתחומים אלה ואני אמשיך לתמוך בכל יוזמה אשר יש בכוחה להביא לצמיחתה של התרבות והיצירתיות בקרב תושבי אור יהודה".