אור יהודה זוכרת את הרב דוד ברהום ז"ל

9/05/2016 12:05
אור יהודה זוכרת את הרב דוד ברהום ז"ל

עיריית אור יהודה ציינה ביום חמישי שעבר שמונה שנים לפטירתו של רב העיר לשעבר, דוד ברהום ז"ל, שנחשב לרב אהוב בעיר והיה ידוע בעיקר בקירוב לבבות. הוא נפטר בזמן שהעביר שיעור תורה לתלמידיו. עשרות אנשים הגיעו לבית הכנסת יוסף חיים, ובעיקר סיפרו על פועלו של ברהום, שעוד קודם לתפקידו שימש כרב בית כנסת וכרב שכונה.

האירוע עצמו נערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ובהשתתפות סגניה, עוזי אהרון ואפי גוטמן, וחברת המועצה, ימית קרקוקלי. חבר המועצה דוד חיון היה אמון על ארגון האירוע שזכה להצלחה רבה. משפחתו של הרב הגיעה אף היא לאירוע, כמו גם בנו של הרב עובדיה יוסף ז"ל, דוד יוסף, ורבה של קריית אונו, ד"ר רצון ערוסי.

חבר המועצה, דוד חיון, אמר: "הרב ברהום היה מהראשונים שהגיעו לאור יהודה למטרת קירוב לבבות. זה התחיל לפני כ-40 שנה כשהוא עוד היה אברך צעיר. הוא היה אדם צנוע מאוד שלא מוכר בנוף הרבני. הוא נהג לבטל את עצמו גם כשהיו נוהגים להרים עליו את הקול, ומצד שני הוא עמד בתקיפות על עיקרי הדת. ראוי שנשמר את הרבנים שהובילו את הקהילה".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, אמרה במעמד המכובד: "כמי שבמשך שנים היה חלק בלתי נפרד מהקהילה, יש חשיבות רבה בעיני להנצחתו של הרב ברהום בעיר. כבר בימים אלו אנו פועלים להוקיר את פעילותו

של הרב, ואין לי ספק שההנצחה הזו תותיר בעיקר עבור הדורות הבאים מורשת וזיכרון של אדם שחשוב שייזכר בעיר לדורי דורות".