אור יהודה זוכרת את החללים

16/05/2016 15:00
אור יהודה זוכרת את החללים

האירוע המרכזי בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה נערך ביום שלישי בהשתתפות המשפחות השכולות ובמעמד ראש העירייה, עו"ד ליאת שוחט, סגניה, עו"ד עוזי אהרון ואפי גוטמן, ורב העיר, הרב ציון כהן.

מחוץ לרחבת האירוע הוצבו תמונותיהם של 95 מחללי העיר שנהרגו במהלך השנים, כשאל מעגל השכול התווספו בשנה האחרונה שמותיהם של רב שוטרת הדר כהן ז"ל, לוחמת מג"ב שנרצחה בפיגוע בשער שכם, ורב סמל מתקדם, גיל זכריה ז"ל, לוחם מילואים שהתמוטט במהלך אימון שגרתי ונפטר.

שרה גואטה, אחותו של סגן יצחק בטן עזר ז"ל, התכבדה בהדלקת לפיד הזיכרון יחד עם אחיינו של יצחק, איציק בטן הקרוי על שמו. במהלך הערב הופיעו ההרכב המוסיקלי במשכן למוסיקה ולמחול יחד עם הזמרת עתליה לביא. אחיו של גיל זכריה ז"ל, מאור זכריה, נשא דברים מרגשים וסיפר על הקושי להתמודד עם אובדן האח. את האירוע הנחה איציק זיאת.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ציינה: "מדינת ישראל ממשיכה לחיות על חרבה זה 68 שנים. בנינו ובנותינו מגנים עלינו בגופם, ומאפשרים לנו את הקיום בארץ הזו. מעגל השכול הולך ומתרחב משנה לשנה, ובמהלך השנה האחרונה הצטרפה למעגל השכול משפחתה של הדר כהן ז"ל ומשפחתו של גיל זכריה ז"ל. את סיפורם של יקיריכם נספר גם לדורות הבאים כדי שידעו על התעוזה, הרוח, האהבה העצומה לארץ הזו. לנצח נצחים נזכור את יקיריכם שהגנו עלינו".

מ"מ ראש העירייה, עו"ד עוזי אהרון, נאם: "בעוד 24 שעות יתמלאו רחובות העיר בחגיגות יום העצמאות ה-68 למדינת ישראל. המשפחות השכולות יצטרכו לשאוב כוחות בלתי נתפסים כדי לשים את הכאב הגדול בצד ולחגוג את יום הולדתה של המדינה. כולי תקווה שנדע ימים טובים ובעיקר שקטים יותר כדי שנוכל להתקיים פה, ושימות השמחה יגברו על ימי האבל, שהדכדוך והעצבות של אימהות שכולות יתחלפו בחיוכים של ילדים שיוכלו להרגיש את השלום, ולא רק לדבר עליו".

לאחר הטקס נערך אירוע "שרים לזכרם" בארגון מחלקת הנוער ברחבת היכל התרבות, שם ביצעו בני הנוער שירים לזכר הנופלים.