אור יהודה חגגה עצמאות עם אלפי תושבים

16/05/2016 17:00
אור יהודה חגגה עצמאות עם אלפי תושבים

אור יהודה חגגה את יום העצמאות ה-68 למדינה ויום ההולדת ה-67 של העיר בשלל אירועים שבהם השתתפו אלפי תושבים יחד עם אורחים מחוץ לעיר. בערב יום העצמאות התקיים המופע המרכזי בהשתתפות הזמר משה פרץ והזמרת נועה קירל ששלהבו את הקהל וביצעו את מיטב הלהיטים. כמו כן, התקיים מופע זיקוקי דינור מרהיב.

במהלך הערב חולקו פרסים לבני נוער מצטיינים שקיבלו שי מראש העיר, עו"ד ליאת שוחט. המצטיינים הם אבי רטה, פעיל מרכזי במועדון הבייס וחניך קורס הדרכה בשבט יהודה, שובל קרנדי, פעילה בתנועת הצופים ומשתתפת מובילה בקבוצת המנהיגות של מועדון הבייס, מוריאל משיח, יו"ר מועצת הנוער העירונית ופעיל בתנועת "אחרי", אדל ביידר, פעילה בארגון "אחרי", בר קציר, פעיל בצופים ומדריך בקורס ההדרכה של שבט "יהודה", ואדיר דוזלי, בוגר תוכנית יוניסטרים ומנכ"ל חברת אננס.

את האירועים פתחה הופעתו של קופיקו, כשבנוסף אליו הופיעו להקות הייצוג של המתנ"ס, שהציגו את מיטב הריקודים והשירים שעליהם עמלו במהלך החודשים האחרונים. על הפקת האירוע הייתה אמונה חנה פיזואטי-יוסף, מנהלת מחלקת התרבות העירונית, שאומרת: "לשמחתי הרבה, הציבור הצביע ברגליים והוכיח שהוא צמא לקבל תרבות בעיר. אירועי יום העצמאות בעיר סיפקו הרבה עניין לתושבי אור יהודה ואנו שמחים שהעבודה המאומצת שלנו במשך החודשים האחרונים נשאה פרי".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, אמרה בנאומה: "יש לי את הכבוד לעמוד פה מעל במה זאת, ולקחת חלק בחגיגה המשותפת הזו שלנו, חגיגה שמחברת ברגע זה את כולנו, תושבי אור יהודה, האורחים הרבים שהגיעו לעיר, חילונים ודתיים, נשים וגברים, צעירים ומבוגרים. הרי אם יש משהו שמחבר בין כולנו זו האהבה לארץ הזו, הכמיהה להמשיך ולהפריח אותה, לנטוע בה את שורשינו, לגדל בה את ילדינו ונכדינו. המדינה שלנו כבר לא צעירה, יש בה נשמה של אלפי שנים ומיליוני יהודים שנתנו את נפשם כדי שנחיה פה בכבוד, אבל יש בה את העוצמות של נער צעיר בין 18 שרק עכשיו התגייס ליחידה מובחרת".

בנוסף, התייחסה שוחט לבשורות החדשות, וציינה: "אני מנצלת את הבמה הזו כדי לעדכן אתכם כי כבר בשנת הלימודים הקרובה תיושם רפורמה לתיכון יובלים עם כניסתו של ד"ר נתי ברק, מנהל התיכון החדש. הצעירים שלנו ילמדו באור יהודה ויקבלו בתיכון העירוני את מה שהם לא מקבלים בשום מקום אחר. כמו כן, אני רוצה להודיע לכם היום לראשונה שהחלטתי להפעיל כבר בשנת הלימודים הקרובה תוכנית יום לימודים ארוך בכל גני הילדים העירוניים. אני אמשיך להקצות משאבים ותקציבים לחיזוק מערכת החינוך העירונית.  אני  שמחה לבשר כי לאחר מאמצים רבים שהשקענו אנו קרובים למתן מענה לבית עלמין עירוני שישרת את תושבי אור יהודה".

ביום שלמחרת נערך פיקניק משפחות בפארק קנדה וברמת פנקס, כאשר החל משעות הבוקר תושבי העיר נהנו משולחנות משחק מגוונים ומתחנות נחלת בנימין. כמו כן, נערך מופע לילדים של אבא קדברא, והופיעו הזמרים כרמל גבריאלוב ושרון ניבר.