ילדי מ.כ אור יהודה זכו באליפות מחוז דן בכדורגל

24/05/2016 09:00
ילדי מ.כ אור יהודה זכו באליפות מחוז דן בכדורגל

כבוד גדול הביאו ילדי מ.כ. אור יהודה בכדורגל, שחגגו ביום שישי האחרון זכייה מדהימה באליפות מחוז דן. מדובר בקבוצת ילדים א' שמודרכת על ידי המאמן ירון שמואלי ופועלת באמצעות המתנ"ס. מחזור אחד לפני סיום העונה, אור יהודה הבטיחה את המקום הראשון אחרי תצוגת תכלית מרשימה במיוחד – ניצחון 1:5 על מכבי פרדס כץ.

אור יהודה הגיעה למשחק כשהיא יודעת שגם באמצעות תוצאת תיקו היא עשויה לחגוג עם צלחת האליפות, אבל הבחורים של שמואלי לא ממש עשו הנחות ליריבה, כשכבר אחרי דקה כבש טל סימן טוב את שער היתרון לאור יהודה, שהוריד הרבה מאוד לחץ. בהמשך הגיע השני של כסיף שקורי (15), ולמרות שער מצמק של האורחים מפרדס כץ, ההמשך היה בשליטה בלעדית של אור יהודה: בר לוי (48) וצמד של הקפטן חיים אספה (60, 66) לא השאירו מקום לספק לגבי זהות האלופה הטרייה.

מחזור אחד לסיום העונה, אור יהודה השיגה 25 ניצחונות מ-29 משחקים, והפסידה רק פעם אחת. מעבר לכך, הקבוצה הבקיעה במשחקיה 141 שערים לעומת 27 שערים שספגה. מיד עם סיום המשחק חגגו השחקנים הצעירים יחד עם הוריהם ועם עשרות האוהדים שהגיעו לאצטדיון העירוני בעיר את הזכייה המרגשת באליפות. ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, וסגנה ויו"ר המתנ"ס, אפי גוטמן, העניקו את צלחת האליפות יחד עם מדליות שהוענקו לשחקנים ולאנשי הצוות המקצועי.

מאמן הקבוצה, ירון שמואלי, אמר: "אני מלווה את הקבוצה במשך שנתיים. לדעתי מה שהביא לנו את האליפות זה רק המרקם האנושי של החבורה הזו. מדובר בשחקנים שהם קודם כל חברים אחד של השני. יש בקבוצה הזו הכול מהכול וכולם אחים אחד של השני. יצרנו תלכיד שהוא מגובש וטוב, וזה עוד לפני הכדורגל. מעבר לכך, יש כישרונות גדולים מאוד, כשהמטרה הייתה לחבר את השחקנים ולהפוך אותם לקבוצה. מה שאפיין את הקבוצה זה הכדורגל השמח וכמובן השמחה שיש בחדר ההלבשה".

ישראל בצון, המנהל המקצועי, ציין: "אני שמח קודם כל בשביל הילדים. הם עשו כברת דרך ארוכה מטרום ב' עד עכשיו וזה יפה מאוד. ההישג הזה מלמד שאם יש דרך, יש רצון ואתה עובד כמו שצריך, יש גם תוצאות. המטרה היא לא האליפות כמובן, אלא הענקת חינוך לילדים כך שיהיו להם גבולות ומסגרת, ובזה הצלחנו. היינו קרובים עם קבוצת הנוער כשסיימנו במקום השני ופספסנו עליית ליגה, אבל אנחנו צריכים הרבה סבלנות וצריך להמשיך לעבוד. יש תהליך שנבנה, ועכשיו מתחילים לראות ניצנים".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, בירכה את הקבוצה, וציינה: "מדובר בהישג נהדר שמוסיף הרבה כבוד לאור יהודה. אני מאמינה כי כחלק מההשקעה בחינוך, יש לתת דגש מיוחד לתחום הספורט כאמצעי לטיפוח ערכים של מצוינות. החבר'ה הצעירים שזכו באליפות עבדו קשה במשך כל השנה וכעת הם קוטפים את הפירות, ואני בטוחה שבזכות ההישג שלהם, הם יעניקו השראה לקבוצות הספורט הנוספות בעיר".