21 תלמידים יצרו יחד עם המלחין של התזמורת הפילהרמונית ניו יורק

24/05/2016 14:20
21 תלמידים יצרו יחד עם המלחין של התזמורת הפילהרמונית ניו יורק

רגע השיא של שיתוף הפעולה בין המשכן למוסיקה ולמחול אור יהודה לתזמורת הפילהרמונית ניו יורק הגיע ביום חמישי, כאשר הוצגו התוצרים המוסיקליים של תלמידי המשכן הצעירים (מגילאי 9 ועד 16), שעבדו במשך שבוע עם מלחין התזמורת הפילהרמונית ניו-יורק, ריצ'ארד קאריק. היוצרים הצעירים כתבו את היצירות המוסיקליות יחד עם חמישה נגנים בעלי שם עולמי ושבעה מלחינים ישראלים, חתני פרס ראש הממשלה ופרסי אקו"ם.

מדובר בשיתוף פעולה ייחודי שיצר סדנת קומפוזיציה שזכתה לתגובות חיוביות מהקהל ומאנשי המקצוע שנכחו במשכן. אל שיתוף הפעולה הצטרף איגוד המלחינים בישראל, כאשר בשני הקונצרטים המסכמים של השבוע ביצעו חמשת המלחינים הישראלים את היצירות שכתבו הילדים.

21 התלמידים הופיעו בשני קונצרטים, הראשון לילדים בגילאי 9 עד 12 והשני לגילאי 13 עד 16. מרביתם של המלחינים הצעירים הם תושבי אור יהודה. הם עמדו נרגשים על הבמה כאשר סיפרו רגע לפני שהנגנים החלו לבצע את יצירותיהם על הקו המנחה שהוביל אותם והתחושות שליוו אותם במהלך השבוע הזה.

הסדנה נמשכה 4-5 שעות בכל יום והיא הובלה ולוותה על ידי ד"ר חנה אג'יאשוילי, מנהלת תחום המוסיקה במשכן למוסיקה ולמחול, שמסכמת: "קיבלנו תגובות מדהימות. ריצ'ארד קאריק אמר לי שזו הסדנה הכי מוצלחת שהם עשו אי פעם. בדרך כלל בסדנאות כאלה לא מספיקים לסיים את היצירות בזמן כל כך קצר, ומעבר לכך הוא שיבח את הארגון של האירוע. אני מרגישה שזה היה אחד מהימים הטובים ביותר שהיו במשכן למוסיקה ולמחול, והישג גדול מבחינת העיר אור יהודה לארח סדנה שלא הייתה כמוה בארץ עד היום. נוצר חיבור בין התלמידים למורים כמשפחה אחת, וכבר עכשיו התלמידים כבר שואלים אותי מתי ואם תהיה סדנת המשך".

סגן ראש העיר ויו"ר דירקטוריון my, אפי גוטמן, ציין בנאומו: "אני בטוח ששיתוף הפעולה הזה הוא רק התחלה של קשר אומנותי חזק בין שני המוסדות מאור יהודה ומניו יורק. אנחנו שואפים למצוינות באור יהודה בכל התחומים האפשריים, והמשכן למוסיקה ולמחול אור יהודה הוא מקום נהדר שבו נוכל לקדם מצוינות אצל ילדים ונוער בתחומים אלו".

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, פנתה לתלמידים באירוע, ואמרה: "אני מתבוננת על המבטים שלכם, תלמידים יקרים, ואני לא יכולה שלא להבחין בהתרגשות על הפנים שלכם. זה לא דבר מובן מאליו שילדים בגילכם מלחינים יצירות שמבוצעות על ידי נגנים בינלאומיים. אין לי ספק שהפרויקט, שהחל מפנטזיה, הגיע לכדי מציאות לא מעט בזכות הנחישות והיצירתיות שאתם מפגינים, לא רק בשבוע הזה, אלא לאורך תקופת הלימודים שלכם במשכן למוסיקה ולמחול. לסדנת המלחינים הצעירים יש גם משמעות חשובה מבחינת העיר אור יהודה והתפיסה שלה כלפי חוץ כעיר שבה תחום התרבות, המוסיקה והמחול נחשבים למשגשגים מאוד. כולי תקווה לארח אצלנו בעיר סדנאות דומות בעתיד, וכמובן פעילויות נוספות בתחום המוסיקה שאתם תיקחו בהן חלק פעיל".

קרדיט צילומים: דני ורפי