אור יהודה אמרה תודה לכוחות הביטחון וההצלה

25/05/2016 14:55
אור יהודה אמרה תודה לכוחות הביטחון וההצלה

יום קהילה-משטרה בסימן הצדעה לכוחות הביטחון וההצלה נערך בשבוע שעבר במרכז סביון סנטר באור יהודה בהשתתפות מאות תושבים ובשיתוף השיטור הקהילתי בראשות רס"ב מאיר בכר ורנ"ג אריק בוארון. במהלך האירוע, שנערך זו השנה השלישית, הוצגו פעילויותיהם של מגוון גורמי השיטור וההצלה.

בין המיצגים ניתן היה לראות את פעילות של החבלן המשטרתי שהראה לנוכחים כיצד מנטרלים חפץ חשוד באמצעות רובוט. כמו כן, צוות מטעם שירות בתי הסוהר מיחידת נחשון הראה כיצד משתלטים על אסיר שמתפרע וכיצד מובילים אסירים למאסר. יחידת הכלבנים של משמר הגבול הביאה עימה שלושה כלבים: כלב תקיפה, כלב שתפקידו לאתר סמים וכלב המסייע באיתור אמצעי לחימה.

שלושה צוותים ממשמר הגבול הציגו את ציוד המיגון שמלווה אותם בפעילותם. חלק מהם, אגב, שירתו עם לוחמת מג"ב הדר כהן ז"ל, תושבת העיר שנהרגה בפיגוע בשער שכם. מתנדב ההצלה בני דדוש הציג את הציוד שמסייע לו במתן עזרה ראשונה. בנוסף, שלוש משאיות כיבוי הציגו את הציוד שלהם בפני הקהל וסיפרו על עבודת הכיבוי. במשך כל הערב נהנו הנוכחים מתצוגה של אופנוע משטרתי, כשלצידו התייצבו ניידות משטרה. הילדים ובני הנוער ניצלו את האירוע כדי להצטלם עם המיצגים השונים.

רס"ב מאיר בכר, השוטר הקהילתי: "היה כיף לראות מאות אנשים שמסתקרנים מעבודת אנשי הביטחון וההצלה, ואף מביעים אמפתיה כלפי עבודתם. אנחנו מתכוונים להרחיב את הפעילות ולחשוף קהלים נוספים לפעילות כוחות הביטחון בשכונות נוספות באור יהודה".

בתמונה 1 – מימין לשמאל: מוטי קוטאי, מנהל אגף שפ"ע בעיריית אור יהודה, בני קרמר, מנכ"ל מרכז מסחרי סביון סנטר, ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, רס"ב מאיר בכר, השוטר הקהילתי