כ-500 תלמידים השתתפו בסובב בקעת אונו שהתארח באור יהודה

29/05/2016 15:10:05
כ-500 תלמידים השתתפו בסובב בקעת אונו שהתארח באור יהודה

מסע האופניים סובב בקעת אונו שהתארח השנה באור יהודה הוכתר בהצלחה. כ-500 תלמידים מבקעת אונו יחד עם תושבים מהאיזור עלו על אופניהם והשתתפו במסע שיצא מגן קק"ל ועבר דרך ערי בקעת אונו. מדובר במסע שאורכו 17 קילומטר והוא נערך בפעם השנייה באור יהודה.

כבר בשעות הבוקר התכנסו הרוכבים בעיר, וקיבלו בהשאלה אופניים וקסדה. בשעה תשע הזניקה ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, את המשתתפים, ויצאה יחד עימם ועם מנכ"ל העירייה, עופר תודר, למסע. בין הבולטים, גם השנה, הייתה ראש עיריית יהוד-מונוסון, יעלה מקליס. המסע יצא כאמור מהעיר, עבר דרך יהוד-מונוסון, סביון, גני תקווה, קריית אונו ושב דרך צומת סביון לאור יהודה, שם התכנסו הרוכבים לטקס סיום חגיגי בהיכל הספורט.

במסגרת טקס הסיום במעמד חמשת ראשי הרשויות הופיעו נבחרת ההתעמלות האומנותית של מתנ"ס אור יהודה בהנהלת אלונה קנטור-דבורניצ'נקו, נבחרת התעמלות הקרקע והמכשירים בהנהלת טל ונריה סהר ולהקת המשכן למוסיקה ומחול בהנהלת אורטל חתוכה ג'אן.

ראש העיר המארחת, עו"ד ליאת שוחט, אמרה לנוכחים: "אני מאמינה שהספורט על כל ענפיו משמש כלי שבאמצעותו ניתן לקדם חינוך. מעבר לכך, באמצעות הספורט אנו אומרים 'לא לאלימות', שזה אולי הדבר החשוב ביותר שמועבר דרך הפעילות הזו. שיתוף הפעולה בין הרשויות המקומיות הוא המפתח לקידום יוזמות במגוון תחומים, הרבה מעבר לספורט. יש כיום קשרים מצוינים בין ראשי הרשויות בבקעת אונו, ואני בטוחה שעם הזמן תראו יותר ויותר שיתופי פעולה שמהם כולנו יכולים לצמוח".

לאחר הדברים, העניק כל ראש רשות את הגביעים לבתי הספר המשתתפים, כאשר את אור יהודה ייצגו בתי הספר יובלים ובית אקשטיין. גם מפקחי משרד החינוך ומפקחת מינהל הספורט, דורית נבון, זכו לגביע. האירוע ננעל עם הגרלת שני זוגות אופניים, כאשר שני הזוכים הגיעו מאור יהודה ומסביון.

המסע אורגן במסגרת שיתוף פעולה של מחלקות הספורט ברשויות המקומיות באזור ובתמיכה של מינהל הספורט ומשרד החינוך.