תלמידי "מצוינות 2000" באור יהודה למדו על בערה

29/05/2016 17:00
תלמידי "מצוינות 2000" באור יהודה למדו על בערה

ביום ראשון בשבוע שעבר התקיימה במשכן למוסיקה ולמחול באור יהודה הרצאה מדעית מרתקת לתלמידי תכנית "מצוינות 2000" של המרכז הישראלי למצוינות בחינוך. אורן פרבר העניק הרצאה בפני התלמידים שכותרתה "מנרות לרקטות", והדגים עקרונות מתחום הבערה והמדע.

במסגרת הרצאתו, נחשפו התלמידים לבערה של נר, בערה בחלל (בתנאי חוסר כבידה), בערה ללא שריפה (מקרה הסנה הבוער המוזכר בתנ"ך), עיקרון ההתמדה שהודגם באמצעות גיצים, מיקרוסקופ נייד, כדור פורח ששוגר בזמן אמת והגיע לתקרה לתשואות התלמידים, וכן שיגור רקטה להמחשת עיקרון הפעולה והתגובה של ניוטון. התלמידים הביעו עניין והפגינו ידע רב במהלך הפעילות החווייתית. מי שיזמה את הפעילות עם מנהלת אגף החינוך בעירייה, תמר חכימי.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, הגיעה להרצאה וציינה בפני התלמידים: "אני רוצה להודות לכם על כך שאתם נוטלים חלק בפעילות חשובה מאין כמוה. עיריית אור יהודה ממשיכה לטפח ערכים של מצוינות בכל תחומי החיים, כשכמובן החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו. במסגרת ההיערכות שלנו לקראת שנת הלימודים הבאה, אנו ממשיכים לפתח בשיתוף אגף החינוך בעירייה בראשות תמר חכימי ועם משרד החינוך תכניות נוספות שיאפשרו לכם לקבל כלים נוספים כדי לשדרג עוד יותר את הידע שאתם מקבלים במסגרת בתי הספר". פרט לשוחט, בירכו את התלמידים גם המורות גאולה בוסידן, הממונה מטעם משרד החינוך על תכנית "מצוינות 2000" בעיר, וכן הילה שמיר, מנהלת אזור מרכז מטעם המרכז הישראלי למצוינות בחינוך.

תכנית "מצוינות 2000" פועלת השנה בארבעה בתי ספר יסודיים (אלונים, אהוד מנור, סעדיה גאון ואורות) ובחטיבת הביניים "יעדים" בעיר. מדובר בתוכנית העשרה חינוכית בתחום המדעים והמתמטיקה לשכבות ד' עד ט' והיא פועלת בהצלחה בעיר מזה שבע שנים.