ראש עיריית שרלוטנבורג התארח באור יהודה, שיתוף הפעולה יתהדק

5/06/2016 09:00
ראש עיריית שרלוטנבורג התארח באור יהודה, שיתוף הפעולה יתהדק

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, אירחה בשבוע שעבר את ראש עיריית שרלוטנבורג-וילמרסדורף, מר ריינהארד נאומן, זאת לכבוד ציון 50 שנה לקשר בין שתי הערים התאומות. נאומן, שהגיע יחד עם שלושה חברים נוספים ממועצת העיר המקבילה, פגש לראשונה את שוחט, כאשר השניים הבטיחו לחזק את הקשרים בין שתי הרשויות ויבדקו כעת אפשרויות לקיים משלחות לחילופי נוער בתחומים שונים כמו מוסיקה וספורט.

תחילה התארח נאומן בלשכת ראש העיר וערך מפגש היכרות עם שוחט תוך שהוא מספר על עצמו ועל דרכו הפוליטית. במהלך המפגש החליפו השניים מתנות, ומשם יצאו לסיור ברחבי העיר. בכל מוקדי הביקור, היה חשוב לנאומן לשמוע את הילדים ובני הנוער, והוא התעניין לגבי הידע שלהם באשר לגרמניה וליחסים בין שתי המדינות. תחילה הוא ביקר בגן אמנון בנווה רבין, שם ציפתה לו הפתעה כאשר ילדי הגן ריגשו אותו עם השיר "לו יהי". לאחר מכן המשיך ראש העיר ופמלייתו במוקד קליטה בשכונת איילת השחר, שם הוא פגש יוצאי אתיופיה ושמע על תהליך ההתאקלמות בארץ.

התחנה השלישית בביקורו של נאומן הייתה בבית ספר שיזף, שם הוא התארח בשיעור אנגלית ושוחח ארוכות עם התלמידים, ולאחר מכן הוא זכה לאירוח במשכן למוסיקה ולמחול, שם פגש את תלמידי המוסיקה שקיימו קונצרט מיוחד עבורו שהסתיים גם כן בשיחה חיובית שתכליתה הידוק היחסים בין שתי הערים.

שוחט סיכמה את הביקור: "היה מעניין מאוד לפגוש את מר נאומן ואנשי מועצת העיר המקבילה שהתרשמו מהעשייה באור יהודה. החלטנו יחד למנף את היחסים בין שתי הרשויות, לערוך ביקור גומלין ובעיקר להכריז כי שיתוף הפעולה יילך ויתעצם במגוון תחומים".