מבצע עיקור כלבים מיוחד לתושבי אור יהודה

27/06/2016 12:00
מבצע עיקור כלבים מיוחד לתושבי אור יהודה

עיריית אור יהודה משתפת פעולה עם השירותים הווטרינריים העירוניים גוש דן ועמותת 'תנו לחיות לחיות' לצורך מבצע עיקור כלבים במחירים מיוחדים עבור כלבים שלא עוקרו או סורסו בשל עלות הניתוח.

במסגרת המבצע, יכולים תושבי אור יהודה לתאם ניתוח עיקור או סירוס עבור הכלבים שלהם, אשר יתבצע  במרפאת השירותים הווטרינרים העירוניים גוש דן בצומת מסובים, על ידי רופא וטרינר מטעם 'תנו לחיות לחיות', במחיר עלות של 200 ₪ בלבד. המחיר כולל גם עלות של קולר מיוחד (קולר אליזבת) וכדורי אנטיביוטיקה למשך שבוע, הנדרשים לתקופת ההחלמה.

ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, מציינת: "אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם השירותים הווטרינריים העירוניים גוש דן ו'תנו לחיות לחיות' שבאמצעותו אנו מקיימים פרויקט חשוב מאין כמותו. אנו מודעים למחיר הגבוה שנדרשים בעלי כלבים לשלם עבור ניתוחים להפסקת המלטות, ומהסיבה הזו חשוב לנו לייצר פתרון אפקטיבי שישרת את כולם. כואב לנו לדעת שקיימים אלפי גורים שנותרים ללא בעלים, והיוזמה הזו מגיעה כדי לסייע בפתרון המצוקה שאליה נקלעים אותם גורים".

מהשירותים הווטרינרים גוש דן נמסר: השירותים הווטרינרים גוש דן קוראים לכם, תושבי העיר, לבצע ניתוחי עיקור וסירוס לכלביכם.

בכל שנה מומתים בישראל עשרות אלפי כלבים שאין די בתים עבורם. עיקור וסירוס הכלבים שברשותכם,  היא הדרך ההומאנית ביותר להשתלט על פיצוץ האוכלוסין ולמנוע את המלטתם של כלבים שחייהם יהיו קצרים ומלאי סבל.

אנו שמחים להרחיב את שירותינו לקהילה תוך שיתוף פעולה עם עיריית אור יהודה ו"תנו לחיות לחיות" למען בעלי כלבים שידם אינם משגת לנתח את כלביהם אנו מאמינים ששיתוף פעולה בין רשויות מקומיות, עמותות, מתנדבים והציבור הרחב הוא הדרך היחידה למנוע או לפחות לצמצם את ההמתות ההמוניות של כלבים בישראל. אנו תקווה שגם ממשלת ישראל תצטרף למהלך ותסייע למנוע את התרבות היתר של כלבים בישראל.

מעמותת 'תנו לחיות לחיות' נמסר: "עיריית אור יהודה היא הראשונה אשר הרימה את הכפפה והבינה כי עיקור וסירוס הוא הפיתרון היחיד לכמות הרבה של כלבים חסרי בית. אם עבור חלק מהאוכלוסייה הסיבה לא לבצע את הניתוח החשוב להפסקת הילודה של כלביהם הוא מחירו הגבוה, אנחנו נותנים את הפתרון במחירי עלות. ניתוח במחיר 200 ₪". יש לציין כי במרפאות פרטיות עלות הניתוח יכולה להגיע ל-800 ₪ ויותר.

בעמותה מציינים עוד כי בכל חודש נולדים אלפי גורים ללא מאמצים וכי עדיין יותר מ 60% מהכלבים אינם מעוקרים ומסורסים. עוד מדגישים בעמותה כי עיקור וסירוס מציל חיים ותורם לבריאות הכלבים.  מדו"ח שפרסמה העמותה לאחרונה עולה כי על כל כלב שמאומץ, 6 כלבים מומתים, רובם גורים שנולדו לכלבות שלא עוקרו.

מי יכול לקבל את ההטבה?  כל תושבי אור יהודה שלא עיקרו ו/או סירסו את כלביהם מסיבות כלכליות.

איך מתאמים?  מתקשרים ל 'תנו לחיות לחיות', בטלפון 03-6241776 שלוחה 6 (אתי)

מתי יתקיימו הניתוחים? הניתוחים יתקיימו בין השעות 8:00 עד 15:00 , רק לפי תאום מראש.

היכן: במרפאת השירותים הוטרינרים העירוניים גוש דן, אשר בצומת מסובים. (לרשום באפליקציית waze "שירותים וטרינרים איגוד ערים גוש דן")