סא"ל שחר ספדה ריתק את הקהל בכנס המתגייסים

27/06/2016 12:00
סא"ל שחר ספדה ריתק את הקהל בכנס המתגייסים

היכל התרבות אור יהודה אירח בשבוע שעבר את כנס המתגייסים המסורתי שאליו הגיעו כ-250 בני נוער. הכנס נערך במעמד ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, סגנה, אפי גוטמן, ומנכ"ל העירייה, עופר תודר. עוד לפני כניסת המתגייסים להיכל, התקיים מיצג חילות מרשים שחשף מעט מפעילות צה"ל, וכן הוגשה ארוחת ערב לבני הנוער.

במרכזו של האירוע התקיימה הרצאתו המרתקת של סא"ל שחר ספדה, מפקד גדוד לביא בחטיבת כפיר. במשך למעלה מחצי שעה החדיר ספדה בבני הנוער ערכים של נחישות והתמדה שבאמצעותם ניתן להגיע לכל מקום שרוצים. ספדה עצמו איבד כמה מלוחמיו. כמו כן, הוא עצמו נפגע כלוחם מרסיס, ולמרות שכשל בשבע ועדות רפואיות, את השמינית הוא צלח ושב לפעילות מבצעית עד שטיפס במסלול הדרגות והגשים את חלומו לשמש כמפקד גדוד, כפי שפנטז עם גיוסו הצבאי.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, פנתה לבוגרים בנאומה, וציינה: "אתם עוברים כעת לדרך עצמאית ובוגרת. ליווינו אתכם באור יהודה כשהפכתם מילדים לנערים פיקחים, מצליחים ומוצלחים, והמסע שהתחלתם בו ממשיך כעת, אבל אני בטוחה שתעמדו במשימה. אני מצפה מכל אחד ואחת מכם שתובילו, שתהיו המנהיג והמנהיגה שנועדתם להיות. אל תשכחו מעולם מאין באתם, ותדעו תמיד לאן מועדות פניכם. אתם, בוגרי אור יהודה, צריכים להוות דוגמה לאחרים בהיבטים של עזרה לזולת, כבוד לאדם באשר הוא, קבלת האחר והקשבה".

בסיום הכנס, קיבלו המתגייסים תיק שילווה את בני הנוער בשירות הצבאי מתנת העירייה ובנק מרכנתיל.

צילומים: אורטל אהרון