יצאה לדרך פעילותה של מנהלת ההתחדשות העירונית באור יהודה

3/07/2016 13:00
יצאה לדרך פעילותה של מנהלת ההתחדשות העירונית באור יהודה

מנהלת התחדשות עירונית הוקמה רשמית באור יהודה. המנהלת תרכז את הנושא ותקיים בחודשיים הקרובים הליך של מיפוי העיר כדי לקבוע בשיתוף העירייה את המדיניות של כל אחד מהמתחמים מבחינת תהליך ההתחדשות העירונית, והאם המקומות מיועדים לתמ"א, בינוי-פינוי, פינוי-בינוי, עיבוי וכדומה.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, שמה לעצמה למטרה עם כניסתה לתפקיד להקים מנהלת התחדשות עירונית שמטרתה לייצר תשתית ארגונית ומנהלית להתחדשות עירונית בעיר על כל רבדיה. המנהלת תהיה כפופה לגורמים הסטטוטוריים בעירייה וכן לוועדת היגוי מיוחדת שתוקם לשם כך, אך תפעל באופן עצמאי תוך יצירת צירי עבודה ברורים לפרויקטים השונים. חשוב להדגיש כי המנהלת תפעל בהתאם לתוכנית המתאר העירונית הכוללנית ותקבל החלטות בהתאם למדיניות של העירייה בנוגע לתכנון אדריכלי ולקידום של מתחמים ספציפיים שהעירייה רואה בהם אינטרס עירוני בכפוף לשיקולים כלכליים וציבוריים.

בין המשימות הראשונות של המנהלת יהיו להכין מסמכי מדיניות תכנונית עבור המתחמים שהוגדרו כמיועדים להתחדשות עירונית. כבר במהלך התקופה הקרובה ייצרו אנשי המנהלת קשר עם התושבים, היזמים ומחזיקי עניין שונים ויספקו את המידע הדרוש לצורך קידום התוכניות. בנוסף, המנהלת תבחן את המסמכים המקצועיים שמוגשים לעירייה בנושא התחדשות עירונית ותספק חוות דעת מקצועית בהתאם.

ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, ציינה: "נושא ההתחדשות העירונית זקוק לטיפול יסודי בעיר שלנו. יש לנו אזורים שלמים שיכולים לנצל את ההזדמנות, לשנות את פניהם ולהפוך לאזורים חדישים ואטרקטיביים לעיר ולתושביה. במסגרת פעילות המנהלת, אנו נקבע נהלי עבודה ברורים, נגדיר חזון תכנוני לכל מתחם בעיר ונפקח על מנגנוני העברת המידע לציבור. המנהלת תוודא שכל תושב יהיה מודע לזכויותיו ושהאינטרס הציבורי יישמר. התחייבתי לפתח שכונות חדשות לעיר שלנו ובמקביל לשדרג את השכונות הוותיקות ואני מתכוונת ליישם את הבטחתי זו לציבור".

לפרטים נוספים:

ניתן לפנות לטלפון 03-5388825, Minhelet@or-ye.org.il