בחופש הגדול: קווי הלילה באור יהודה

10/07/2016 18:30

בשורה לצעירי אור יהודה: עם תחילת החופש הגדול מפעיל משרד התחבורה את "קווי הלילה" - שירות האוטובוסים הלילי המיוחד אל מוקדי הבילוי ובחזרה הביתה - במתכונת קיצית מוגברת.

קו 555 יגיע לנמל תל אביב (דרך יד חרוצים, אלנבי ובן יהודה). הקו פועל בימים א' עד ה' ובמוצ"ש מקריית אונו 00:00 - 1:00 ומתל אביב מ-1:00 עד 3:30. קו 138 שפועל במהלך שעות היום יפעל הקיץ גם בלילה. הוא יוצא מיהוד דרך אור יהודה ומגיע לראשון לציון. הקו פועל בימים א' עד ה' ובמוצ"ש. מיהוד: 22:00, 23:00, ומראשון לציון: 01:30, 02:30 ו-03:30. בכל מקרה, מומלץ להתעדכן בלוחות הזמנים המדוייקים.

קווי הלילה הינם שירות תחבורה ציבורית רגיל ולכן הנסיעה בקווים הינה במחיר נסיעה רגילה באוטובוס ובכל אמצעי התשלום וההנחות של שעות היום: רב קו, כרטיסיות, "חופשי חודשי" וכו. זו השנה העשירית שבה מפעיל משרד התחבורה את קווי הלילה, בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הרשויות המקומיות וחברות התחבורה הציבורית. השנה פועלים בישראל 82 קווי לילה ב-96 ערים ויישובים. בעבר פרסם מרכז המחקר והמידע של הכנסת דו"ח, שהצביע על ירידה של כ-40% במספר תאונות הדרכים עם נפגעים באזורים שבהם פעלו קווי הלילה.

"קווי הלילה כבר הפכו לשם נרדף לשירות חיוני ומובנה בחיי הלילה של ישראל", אמר ישראל כץ, שר התחבורה והבטיחות בדרכים. "לא ניתן לדמיין את מפת מרכזי הבילוי בישראל כיום ללא קווי הלילה. אך חשוב מכך, מדובר בשירות מציל חיים, פשוטו כמשמעו. לכן נמשיך להרחיב ולשפר את מערך קווי הלילה בכל חלקי הארץ. אני קורא לצעירי ישראל, לצאת, ליהנות ולבלות, אך גם לגלות אחריות ולנסוע בקווי הלילה העומדים לרשותם" סיכם השר כץ.

ראש עיריית אור יהודה, עו"ד ליאת שוחט, שיבחה את יוזמי הפרויקט, ואמרה כי "מדובר בשירות חשוב עבור בני הנוער שמבקשים לבלות גם מחוץ לעיר, ולצורך כך נמצא פיתרון יעיל. אנו מודים למשרד התחבורה על השירות החשוב".